Lada Syndicate Club

Український ВАЗ клуб
Текущее время: 04 июл 2020, 22:44

Часовой пояс: UTC + 2 часа




Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 151 ]  На страницу Пред.  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 11 май 2020, 19:16 
Не в сети
LSC - SPAMER

Зарегистрирован: 18 мар 2014, 21:51
Сообщения: 1596
Has thanked: 179 times
Been thanked: 246 times
Имя по паспорту: Юрий
Авто: ВАЗ 2114
Мій кіндер любить вермішель (Ла Пасту по модному :biggrin:) Беру із твердих сортів пшениці (у нас пакет 16грн 0,5кг). Відварюю, змащую вершковим маслом, кладу зверху ковбаску і твердий сир і в мікрохвильовку на хвилину-дві щоб сир розтопився. І вуаля, з кетчупом модна Італійська страва. І таки смачно я вам скажу.
Вложение:
IMG_02191.JPG
IMG_02191.JPG [ 278.81 КБ | Просмотров: 180 ]


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 12 май 2020, 08:35 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1682
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 348 times
Been thanked: 200 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Леон писал(а):
Щось дядьки нічого не готують, або не признаються :biggrin:
М'якеньке сочне дієтичне м'яско. Мої вмололи за милу душу.

Юра, дякую за смаколик :good: Пригадав, як колись, в "добрі часи", готував схожим способом індиче філе - можна було собі дозволити, воно не коштувало тоді як свинина. Різав його на кубики із сірникову кроробочку розміром, сіль, перець, куряча приправа- і в мікрохвильовку на режим "смажена курка". Дуже смачно.
А я вчора готував дуже просте блюдо - варіант описаних тут нами раніше. Але зробив кілька фото і теж вирішив викласти, щоб оживити тему.
Стегна курячі: посолив, присипав приправою для курки, сухим часником, меленим імбирем. Склав все це в миску і додав столову ложку гірчиці - на фото. Перемішав. Запах просто чудовий, блюдо можна з"їсти сирим)).
Начистив-нарізав картоплі, присолив, виклав в рукав для запікання на деко і зверху по картоплі розклав стегна.
Духовка 185*С, приблизно година часу. Курятина спеклась, картопля стушкувалась в соках.
Приходили в гості діти, спочатку казали, що це деко "на взвод солдат". Але після вечері залишилась тільки одна порція- не осилили :biggrin:
Смачного :drinks:


Вложения:
1.jpg
1.jpg [ 253.65 КБ | Просмотров: 176 ]
2.jpg
2.jpg [ 358.1 КБ | Просмотров: 176 ]
3.jpg
3.jpg [ 457.02 КБ | Просмотров: 176 ]
4.jpg
4.jpg [ 359.7 КБ | Просмотров: 176 ]


Последний раз редактировалось alex_b52 12 май 2020, 08:58, всего редактировалось 1 раз.
Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 12 май 2020, 08:55 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1682
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 348 times
Been thanked: 200 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Леон писал(а):
Мій кіндер любить вермішель (Ла Пасту по модному :biggrin:) Беру із твердих сортів пшениці (у нас пакет 16грн 0,5кг). Відварюю, змащую вершковим маслом, кладу зверху ковбаску і твердий сир і в мікрохвильовку на хвилину-дві щоб сир розтопився. І вуаля, з кетчупом модна Італійська страва. І таки смачно я вам скажу.

Вермішель, присипана зверху тертим сиром, дійсно смакота :good:
Що стосується макарону з твердих сортів пшениці: я з ним готую ковбасний супчик. Все як завжди, тільки замість м*яса - варена ковбаска (не по 40грн./кг!!), ріжу кубиками; а замість крупи - макарон (вермішель, рожки - за смаком). Кидаю його, коли картопля майже зварилась.
Запах ковбасний і на смак добрий - діти дуже люблять. Можеш спробувати.


Последний раз редактировалось alex_b52 13 май 2020, 12:57, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 12 май 2020, 11:36 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1682
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 348 times
Been thanked: 200 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Якось дружина попросила мене посмажити рибку, а потім помити за собою плиту.
Хех! Рекомендую :dance:


Вложения:
00.jpg
00.jpg [ 198.58 КБ | Просмотров: 165 ]
Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 12 май 2020, 22:22 
Не в сети
LSC - SPAMER

Зарегистрирован: 18 мар 2014, 21:51
Сообщения: 1596
Has thanked: 179 times
Been thanked: 246 times
Имя по паспорту: Юрий
Авто: ВАЗ 2114
Краще фольгою, бо як загориться .....


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 13 май 2020, 12:25 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1682
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 348 times
Been thanked: 200 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Всі так кажуть. Повір, багаторічний досвід показує, що безпечно. Це на фото так здається. Якщо смажиш на мінімальному вогні, то зазору цілком вистачає для виходу гарячого повітря; величина полум"я чуть більше сірникової головки. Навіть запалюю так, тільки швидко повертаю ручку на мінімум. Біля сковорідки, на мінімальному вогні, навіть руку не дуже пече: вона високо стоїть на решітках, а сантиметровий зазор по периметру дає нормальну ципркуляцію повітря. Само собою, що я постійно стою біля плити - це не обговорюється :yes: Коли все те зняв, мити майже нічого, майже.
Але які раді та щасливі розповсюджувачі реклами, коли я в них беру "літературу" пачками! Ну, і в супермаркетах "підчитую" :biggrin:


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 13 май 2020, 13:52 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 25 фев 2014, 12:26
Сообщения: 848
Has thanked: 138 times
Been thanked: 52 times
Имя по паспорту: Горби
Авто: горбатомобиль
alex_b52 писал(а):
Якось дружина попросила мене посмажити рибку, а потім помити за собою плиту.

:stars: :unknown:


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 13 май 2020, 18:59 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 01 мар 2014, 10:39
Сообщения: 2404
Откуда: г.Первомайск Николаевская обл.
Has thanked: 223 times
Been thanked: 217 times
Имя по паспорту: Денис
Авто: ВАЗ 21114
alex_b52 писал(а):
Якось дружина попросила мене посмажити рибку, а потім помити за собою плиту.
Хех! Рекомендую :dance:

:rofl: :rofl: :rofl:


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 13 май 2020, 19:21 
Не в сети
LSC - SPAMER

Зарегистрирован: 18 мар 2014, 21:51
Сообщения: 1596
Has thanked: 179 times
Been thanked: 246 times
Имя по паспорту: Юрий
Авто: ВАЗ 2114
Горбатый писал(а):
alex_b52 писал(а):
Якось дружина попросила мене посмажити рибку, а потім помити за собою плиту.

:stars: :unknown:

Хочешь испортить мясо - отдай его женщине. (здається Грузинська мудрість)
Згадалось про "дружина попросила" viewtopic.php?f=50&t=79&p=28426#p28426


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 14 май 2020, 10:42 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1682
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 348 times
Been thanked: 200 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Радий, що зміг вас повеселити - мені дійсно приємно :yes: :drinks:
Мене просять посмажити рибку, тому що я це роблю не стандартно. Якщо рибка ціленька, то всередину кладу нарізану соломкою цибульку. Це добре працює ще й в тому випадку, коли рибка полежала в холодильнику і має виражений рибний "дух". Обвалюю її в кукурудзяній, а не в звичайній муці, або в дрібній кукурудзяній крупі. Смажу відносно довго на малесенькому вогні, часто перевертаючи, доки вона набуде золотистого кольору - так менше соки виходять і мука не горить. Якщо це карасики, то щоб не гратись із дрібними кісточками, роблю як на фото. Крім того, в прорізи гарно заходить сіль і приправа. Під час смаження, трохи піднімаю лопаткою чи виделкою рибку за животик, щоб гаряча олія зайшла в прорізи - кісточки геть протушуються і їх не помічаєш. Частота порізів - на товщину сірника/двох, від реберець до хребта - гострим негнучким ножем, робиться досить швидко і легко.
Спробуйте, вам сподобається. У мене діти не любили карася через дрібні кісточки, поки я його так не приготував: тепер його просто береш - і їсиш :good:

П.П.С. А вчора ввечері товстолоба смажив - до чого ж смачна не жирна рибка :happy:


Вложения:
01.jpg
01.jpg [ 242.48 КБ | Просмотров: 137 ]
Комментарий к файлу: вибачте за якість - телефонний знімок під час процесу: в руці телефон в чохлі-книжка, який весь час розкладався і хотів випасти в миску з рибою))
02.jpg
02.jpg [ 374.09 КБ | Просмотров: 137 ]


Последний раз редактировалось alex_b52 04 июн 2020, 18:23, всего редактировалось 1 раз.
Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 21 май 2020, 09:43 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1682
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 348 times
Been thanked: 200 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Доброго всім.
Сьогодні зранку на "швидку руку" зготував блюдо в скороварці. Нарізав пів-кільцями цибульку, натер моркви - на змащене оливковою олією дно каструльки вистелив таку овочеву "подушку". Поверх поклав нарізану шматочками мрожену рибу невідомої породи - яка була в морозильнику. Присолив і присипав приправою для риби. Поверх виклав нарізану кружальцями картоплю, присолив і ще трошки приправив. Окремо в мисочці розмішав дві ложки сметани з кетчупом і помастив картоплю зверху. Вийшла повна каструлька продукту. Вімкнув скороварку на режим "Тушение" і поїхав на роботу.
Правильніше було б примінити майонез без кетчупу, тоді смак набагато м"якший і запах трохи інакший у готового блюда. Можна також перців різних покласти горошком, гвоздичку і лавровий листочок. Це вже справа смаку.

П.С. Готуючи в скороварці,завжди пригадую свого товариша. Він колись купив пральну машину-автомат (сьогодні вона є в кожній квартирі, а тоді їх було всього кілька на місто :yes: ). Якось дружина його запитавала, що він сьогодні робив, той гордо відповів: "Дорогая, я тебе сегодня все постирал!" Так і я: цілий ранок готував! :biggrin:
Друзі, хто не купив собі такий агрегат - рекомендую, дуже класна річ: хоч скороварка, хоч мультиварка. Мало того, що зручно, то ще й можна з собою на відпочинок будь куди взяти, де є розетка. Не обов"язково купувати щось супер дороге, якщо у вас до неї немає особливих побажань - воно все однаково готує :drinks:


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 24 май 2020, 20:20 
Не в сети
LSC - SPAMER

Зарегистрирован: 18 мар 2014, 21:51
Сообщения: 1596
Has thanked: 179 times
Been thanked: 246 times
Имя по паспорту: Юрий
Авто: ВАЗ 2114
Раз дядьки готують м'ясо, значить і є брудний жирний посуд. Ну у селах Веларіба і Велабаджо зрозуміло чим миють, а чим миють наші кулінари? Я вже давненько відкрив для себе одну чудову речовину. Якось потрібно було вирішити питання ефективного розчинення видозміненого жиру, почитав склад миючих засобів що продаються, почитав науку хімію і евріка. Є чудодійний бальзам, не дорогий ефективний і доступний. Це гідроксид натрію, або NaOH, він же Кріт, він же Кротик. Раніше був 10грн/л, тепер спекулянти підняли 30грн/л. Знову знайшовся вихід, продається в пакетах сухий NaOH, розчинити в літрі води і знову маємо чудо зілля ведмедиків Гаммі вартістю 5грн/л :biggrin: .
Властивості: ефективно розчиняє жир і всю органіку (шкіру і волосся теж), тому працюємо обережно і бажано в рукавичках. Реагує з залізом, алюмінієм і т.д. Не реагує із склом, нержавійкою, керамікою, пластмасами, резиною і т.д. Не токсичний, але дуже активний луг (щёлочь), багато використовується в харчовій промисловості.
Для чого використовую: кухонна мийка, чайник з нержавійки, каструлі з часом залипають жиром із того що вариться, або жариться поруч. Посуд з нержавійки покривається плівкою, яка ніяк не відмивається звичайними миючими засобами. Якщо терти, то нержавійка втрачає блиск і стає подряпана. Ложки столові, чайні, вилки в ямках тіснення стають коричневі і нічим не відмиваються і т.д.
Олія при термообробці перетворюється на субстанцію, яку жодна миюча рідина не розчняє, а Кротик легко. Ложки та вилки засипаю в миску з нержавійки, заливаю чудо розчином. Час залежить від концентрації розчину, температури і ступеню забруднення. Хвилин 15-20 за звичай достатньо. Потім просто водою добре сполоснув і ніякого драяння не потрібно, все блистить як тільки що з магазину. Періодично таку процедуру роблю для алюмінієвої кришки сковородки, вона товста і нашкодити практично неможливо, але потрібно контролювати процес бо все таки може щось піти не за планом. При реакції з алюмінієм виділяється водень, тому курці обережно з вогнем :biggrin: Скляний посуд, стакани, бокали стають кришталевими ідеально прозорими. Хто мив стакани після паті той знає як їх залапують жирними руками :yes: Обережно з наклеєними малюнками і полосками, можуть розчинитись.
Це засіб не для щоденного користування, а для реанімації і омолодження посуду коли звичайні засоби безсилі.
До речі дорогущі імпортні миючі засоби для духовок, плит, грилів і т.д складаються саме із гідроксиду натрію NaOH, тобто із нашого так званого Кротика :good: .


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 25 май 2020, 09:20 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1682
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 348 times
Been thanked: 200 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Раз пішла така п"янка, то і я вставлю 5коп.))
Сіточки (решітки) в кухонній витяжці зажирюються дуже швидко, особливо, коли полюбляєте смажити рибку. Якщо упустити момент, то жир в сотах полімеризується, його не видерти механічним способом. Мені колись порадили скористатись побутовим парогенератором, навіть позичили його, я спробував. Толк є, але часу займає неміряно і не все вичищається. Хімія для цієї справи теж не всяка підходить, бо алюміній від неї тускніє, або чорніє.
Роблю простіше. На 8л води (таке емальоване відерце) натираю на крупну тертку шматок господарського мила, кип"ячу і розмішую до повного розчинення і поступово (бо пінить!!) всипаю 1-2 столових ложки звичайної соди. Потім ставлю вертикально решітки - і на мінімальний вогонь: аби лиш чуть вода кипіла. Хвилин 10-15 і сіточки чисті наче сьогодні куплені. Сполоскати під струменем води і можна користуватись. Пластмасові елементи на сіточках не пошкоджуються: там пластик термостійкий.
Якщо просте мило рочинити в малій кількості води до стану пасти і додати туди соди, то можна використовувати як миючий засіб для посуду, плити і т.д.


Вложения:
7.jpg
7.jpg [ 441.61 КБ | Просмотров: 63 ]


Последний раз редактировалось alex_b52 02 июн 2020, 08:23, всего редактировалось 1 раз.
Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 27 май 2020, 07:59 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1682
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 348 times
Been thanked: 200 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Просто грудинка з хрящиками, вага 860г, час запікання в фользі 1год.10хв. при 185*С. Приправи: змелені в ступці горошки перців, зерна гірчиці, гранульовний часник, коріандр. Нашпиговано соєвим соусом, посолено і присипано паприкою.


Вложения:
1.jpg
1.jpg [ 214.63 КБ | Просмотров: 81 ]
2.jpg
2.jpg [ 254.16 КБ | Просмотров: 81 ]
3.jpg
3.jpg [ 227.84 КБ | Просмотров: 81 ]
Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 27 май 2020, 09:15 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1682
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 348 times
Been thanked: 200 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Побачив таку картинку в ФБ і подумав: а дійсно - блюда з гречкою ніхто з нас не викладав. А їх же неміряно: від каші - до гречаників. Я з гречкою готував одне блюдо, рецептом якого зараз із вами поділюсь. Блюдо надзвичайно ситне,на велику компанію,особливо на природі, саме воно. Справа була давненько, фото я не робив - немає там що викладати, і так все зрозуміло. Тому, фото готового продукту витягну із нету, а сам рецепт даю нижче. Хоча він і для мультиварки, але готувати можна і в звичайному казанку на вогні чи в духовці. Отже, компромісний варіант блюда з гречкою:
Цитата:
"Каша по-монастирськи в мультиварці"

Інгредієнти:
• Крупа гречана - 100г
• Крупа перлова - 100г
• Пшоно - 100г
• Рис - 100г
• Цибуля ріпчаста - 300г
• Морква - 300г
• 2 зубчики часнику, чищення
• Гриби свіжі шампіньйони - 400г
• М'ясо (були курка, буженина)
• Вода - 1л
• Сіль - 1,5 ч. Л.
• Олія - 60г
• Зелень (кріп + петрушка, по кілька гілочок)

Цибулю порізати кубиками, моркву потерти на крупній тертці, гриби порізати шматочками. Розігріваємо на сковорідці половину олії, додаємо всі овочі і смажимо 5-10хв., періодично помішуючи.
В мультиварку виливаємо залишки олії, викладаємо першим шаром: м'яско, потім промиту перебрану гречку, зверху 1/3 частину обсмажених овочів.
На овочі викладаємо промиту перловку і знову 1/3 частину овочів.
Далі викладаємо промите пшоно, залишки овочів і зверху рис.
У теплій воді розчиняємо сіль і виливаємо в чашу МВ. Зверху покладемо гілочки кропу і петрушки.
За власним смаком можна додати приправу для плову, головку часнику, як в плов – від цього гірше не буде: я так і зробив.
Вибираємо програму: «Рис»/«Розсипчастий рис»/«Крупа» - у кого яка є.
На виході отримуємо казанок запашної, незвичної на смак, але ситної смачної каші.
Спробуйте, вам сподобається.


Вложения:
5.jpg
5.jpg [ 68.51 КБ | Просмотров: 80 ]
Комментарий к файлу: КАША ПО-МОНАСТИРСЬКИ В МУЛЬТИВАРЦІ
7.jpg
7.jpg [ 91.38 КБ | Просмотров: 80 ]


Последний раз редактировалось alex_b52 01 июл 2020, 10:00, всего редактировалось 1 раз.
Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 151 ]  На страницу Пред.  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
Создано на основе phpBB® Forum Software © phpBB Group
Русская поддержка phpBB