Lada Syndicate Club

Український ВАЗ клуб
Текущее время: 21 сен 2021, 01:28

Часовой пояс: UTC + 2 часа




Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 233 ]  На страницу Пред.  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 09 июл 2021, 18:15 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 01 мар 2014, 10:39
Сообщения: 2765
Откуда: г.Первомайск Николаевская обл.
Has thanked: 276 times
Been thanked: 300 times
Имя по паспорту: Денис
Авто: ВАЗ 21114
Горбатый писал(а):
В эту тему нельзя заходить на голодный желудок)

100%!


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 09 авг 2021, 08:09 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 2163
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 449 times
Been thanked: 287 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Перший досвід.

Телячий окорок, запечений в духовці.

Рецепт:
Окорок молодого телятка – 4,2кг
Суміш перців: молота – 1/2 ч.л., (зернами – 1 ч.л.)
Перець червоний, молотий – 1/3 ч.л.
Духм’яний перець – 5 горошин
Імбир (свіжий корінь) – 70г (можна більше чи менше - просто такий був)
Коріандр в горошку – 1 ч.л.
Паприка – 1 ч.л.
Паприка копчена – 1 ч.л.
Часник – 1 велика головка
Сік 1/2 лимону (лайма)
Мед – 1...2 ст.л.
Соєвий соус «Териякі» - 1 ст.л.
Розмарин (не молотий) – 1/4 ч.л. (кілька щипоток)
Два лаврових листочки
Сіль кухонна, кам’яна – 3 ч.л. з верхом
Олія соняшникова (оливкова) ≈ 3 ст.л.

● М’ясо помити, обрізати зайве сало і клапті пліви, дати стекти, просушити паперовими рушничками.
● В ступці змолоти зерна суміші перців горошком, духм’яний перець і коріандр. Висипати в окрему миску, в якій буде готуватись маринад.
● Часник почистити, кілька зубчиків приготувати для шпигування, решту – подрібнити ножем. Почистити і подрібнити на шматочки корінь імбиру. Перетерти в ступці разом із подрібненим часником. Додати отриману суміш в миску з перетертими спеціями.
● Вичавити сік з половини лимона в миску із спеціями, додати мед, олію, паприку, червоний перець, соєвий соус, 2 ч.л. солі. Перемішати. Суміш не повинна бути рідкою, аби не збігала з м'яса: олію додавайте поступово. Соус "Териякі" беріть тільки густий - або й без нього.
● Приготувати фольгу та пергамент для запікання.
*Шматок м’яса виявився завеликим для розміру фольги, який був в наявності. Тому я «зшив» три смуги необхідної довжини в одне широке полотно, поклав ще одну смугу фольги по центру, застелив поверх пергаментом*.
● Нашпигувати м’ясо часником, додаючи по кілька насінин розмарину в ті ж прорізі. Натерти м’ясо сіллю (1 ч.л.) Перевернути догори тією стороною, яка буде лежати на пергаменті і густо намастити її маринадом. Покласти окорок намащеною стороною на пергамент (під низ один лавровий листочок) і обмастити залишком маринаду. Покласти зверху другий листочок і акуратно завернути м’ясо в пергамент і фольгу, зшивши краї фольги максимально щільно між собою.
Поставити в холодильник маринуватись на 1...2 доби.
*Можна маринувати в пакеті: тоді зручніше буде час від часу перевертати м'ясо під час маринування, без ризику порвати фольгу.
● Приготування.
Розігріти духовку до 200-220°С разом із окороком і, після досягнення температури, протримати 25хв. Зменшити температуру до 150°С і морити м’ясо 3год.30хв. В загальному, час приготування зайняв близько 4год. Це в середньому по 1 год./1кг ваги.
Вимкнути духовку і залишити печеню вистигати разом з нею.
В результаті: м’ясо повністю приготувалось, соковите, м’яке, відстає від кістки, має приємний смак - не гостре, не пересолене. Запах розмарину, меду і молочного м’яса просто чудовий. Можна їсти одразу гарячим, та після ночі в холодильнику смак стає трохи іншим: кому як подобається.

П.С. В рецепті, яким я користувався, температура приготування ("моріння") м'яса була вказана 120°С. Та кожна духовка має свою похибку. Я минулого разу це не врахував: моя завищує показник від фактичного майже на 10°С і тому біля самої кістки м'ясо було трохи не пропечене. Цього разу я підняв температуру: вийшло трохи сухіше (не сухе! - минулого разу аж надто соковите було), але однак смачно.


Вложения:
1.jpg
1.jpg [ 59.61 КБ | Просмотров: 100 ]
2.jpg
2.jpg [ 179.06 КБ | Просмотров: 100 ]
Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 17 авг 2021, 10:53 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 2163
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 449 times
Been thanked: 287 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Що, ніхто нічого не готує? Навряд чи: скоріш за все - ліньки писати. А може врожай збираєте - часу не маєте?
Гаразд. То я подразню вас трохи))

Вчора донька замаринувала курячі крильця та шийки і запекла в духовці на відкритому деці: дуже смачно вона вміє це готувати!
Насмажили картопельки;
шкварочки, грибочки з цибулькою;
свіжі помідорчики та огірочки нарізали;
ще малосольні огірочки залишались кілька штук - теж до столу;
свіжий чорний хлібчик - аж дихає, скибочками;
кілька карасиків свіжо-підсмажених;
кілька скибочок зельцу купленого;
залишок із стегна (читай пост вище) телячого;
домашній квас;
Подумалось про "соточку" домашньої з холодильника в графінчику запотівшому: ніби і душновато в квартирі, ніби й не дуже хотілося... але подивився я на цей стіл - та не так воно вже й жарко, а вночі ще прохолодніше буде!!
На десерт - качани вареної кукурудзи з кавуном та динею.
Сімейна вечеря вдалася))

П.С. І навіщо той делікатесний "випендрьож"?))..


Последний раз редактировалось alex_b52 16 сен 2021, 11:13, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 08 сен 2021, 08:43 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 2163
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 449 times
Been thanked: 287 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
ГРУДИНКА В ЯБЛУЧНІЙ ОБМАЗЦІ.

Шматок грудинки (був вагою біля 2кг) почистити, помити, обсушити. Зі сторони шкірки зробити надрізи "косою шахматкою" на глибину сала, або не більше 1,5см. Приготувати присипку із ваших улюблених приправ в ваших пропорціях. Я робив із сухого часнику, паприки, приправи до сала, меленого коріандру, духм'яного перцю, чорного перцю, червоного перцю, прованських трав та крупної кухонної солі - ступка в поміч. Обваляти грудинку в приправах, засипаючи їх в прорізи. Можна нашпигувати кількома зубчиками часнику.
Загорнути в два шари фольги і поставити в духовку на 180°С на дві години: приблизно 1год./1кг. Замотую в два шари, щоб шкірка не присихала в місцях контакту із фольгою. А можна покласти під шкірку шматок пергаменту.
Тим часом робимо яблучну обмазку. Одне/два кисло-солодких яблука (залежить від розміру) почиcтити від шкірки і серцевини, натерти на мілку тертку смужками. Додати близько 100мл соєвого соусу, три столових ложки томатної пасти, сік половини лимону, ложку цукру, чайну ложку сухого часнику, чайну ложку меленої паприки, за бажанням - 1/3 чайної ложки червоного меленого перцю. Розколотити і, на маленькому вогні, помішуючи, варити біля 5-ти хвилин: поки досягне консистенції повидла чи густого варення.
Через дві години дістати печеню з духовки, обережно розгорнути. Фольгу не викидайте.
На інше деко, застелене пергаментом (щоб потім легше відмити), покласти зверху решітку (можна з духовки чи мікрохвильовки). На решітку покласти печеню і добре обмастити звареною обмазкою зі всіх сторін, втираючи її в розрізи на салі. Я користуюсь силіконовою щіточкою - зручна штука.
Нічим не обмотувати. Ставимо деко з печенею в духовку 220°С приблизно на 10-15хвилин. Виймаємо і накриваємо печеню шматком тієї фольги, в якій вона пеклась до цього (фольгу зекономили!), хвилин на двадцять: аби шкірка і м'ясце "відійшли".
Смакує гарячим і холодним.
Якщо комусь не подобається із яблуком, то можна зробити із сливкою чи грушкою: ваше блюдо - ваша фантазія. Замість готувати присипку, можна просто взяти суху аджику. Я, наступного разу, замість цукру дам ложку меду, а замість томатного соусу - дві ложки гірчиці. Має бути не погано))


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 09 сен 2021, 15:43 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 2163
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 449 times
Been thanked: 287 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Ми з вами тут не тільки власні рецепти викладаємо, а й те, що десь знайшли і спробували приготувати. Я недавно "відкрив" для себе цікавого чоловіка - веселого, з леким гумором, з приємним грузинським акцентом і прекрасною подачею матеріалу. Та й рецепти у нього прості, але класні. Це не реклама каналу - просто ділюсь із вами. https://www.youtube.com/channel/UCnSattLOoumy75cbseuL8AA
Я ще приготувати нічого не встиг, та "чуйка" підказує, що все буде норм. Якщо встигну ще з заготовками, то обов'язково зроблю баклажани по його рецепту. Подивіться теж, може щось видасться цікавим.



А ще мені сподобалось оджахурі - блюдо із картоплі та м'яса.



Якщо буде думка так не викладати в нашій темі - Рома, "підчисть", будь ласка цей пост. Або зробіть собі закладки, якщо сподобалось, а потім мені напишіть - сам видалю.


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 09 сен 2021, 19:42 
Не в сети
крестный атэц
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 17 фев 2014, 03:00
Сообщения: 1287
Откуда: Вільна Україна
Has thanked: 179 times
Been thanked: 159 times
Имя по паспорту: РомчеГ :)
Авто: 2107
Чому б і ні.


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 14 сен 2021, 08:53 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 2163
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 449 times
Been thanked: 287 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Тепер викладене відео не буде "голословним". Зробив пробу по двох рецептах.
З баклажанами допомагали мої дівчатка: цей процес тільки на відео швидкий.

1. БАКЛАЖАНИ ПО-ГРУЗИНСЬКИ.
➊ Баклажани - 2 кг
➋ Болгарський перець - 1 кг
➌ Помідори - 1 кг
➍ Часник - 1 головка
➎ Паприка копчена - 1 ч.л.
➏ Червоний мелений перець - 1/4 ч.л.
➐ Насіння коріандру - 1 ч.л.
➑ Цукор - 4 ст.л.
➒ Сіль - на смак
❿ Оцет яблучний (9%) - 150 мл
➊ Олія рафінована - 150 мл

Далі як у відео в попередньому пості.
Баклажани помив, порізав дольками менше 1см товщиною. Засипав сіллю і оставив стікати.
Болгарський перець помив, виклав на деко, застелене пергаментом, поставив на 200°С в духовку випікатись. Потрібно приглядати, поки з'являться перші підпалини на поверхні і перевернути. Ще трохи пекти, потім дістати і накрити пергаментом зверху - щоб не засохла шкірка, поки будуть вистигати. Печений перець має дуже приємний аромат і зовсім інший на смак, ніж його змолоти сирим і зварити.
Баклажани віджати від соку. Обмастити олією і підсмажувати до стану "альденте".
Почистити від шкірки і зернят спечений перець, змолоти в блендері.
Помідори нарізати, часник почистити і нарізати, все в блендер - і перемолоти.
Вилити в каструлю. Додати мелений коріандр, парику, червоний мелений перець, сіль на смак, перемелений печений солодкий перець, оцет, залишок олії.
Варити на малому вогні після закипання біля 15-20хв., часто помішуючи: пригорає моментально. Пригорить - смак не той.
Додати смажені баклажани, варити все разом хвилин 5-7. Перемішувати обережно, щоб баклажани не розвалились.
Розкласти в стерилізовані банки і закатати. Перевернути, укутати, залишити вистигати.
Смак баклажанів взнаємо ближче до нового року, але смак і аромат заливки вийшов дійсно чудовий.
Цитата:
Значення слова "альденте".
При термічній обробці продукти проходять різні ступені готовності, перш ніж стануть повністю готовими. Що ж таке альденте? У перекладі з італійського термін означає «на зубок» – коли продукт не доводиться до готовності кілька хвилин, а при розкушуванні його відчувається клацання або хрускіт. У більшості випадків, до стану "альденте" варять макаронні вироби, запікають м’ясо, готують овочі, рис або бобові.

2. ПОМІДОРИ В СНІГУ.
➊ Помідори ≈ 2,5кг: не важив, просто накладав в банки.
➋ Часник - 3 великі головки (одна на банку)
➌ Сіль - 3 ст.л. без верха
➍ Цукор - 12 ст.л. без верха
➎ Оцет 9% - 50мл в кожну банку
➏ Духм'яний перець - 3шт./банку
➐ Чорний перець - 2шт./банку
Води для маринаду із заповнених помідорами банок наміряв ≈3л: на цей об'єм розраховано і кількість спецій.

Рецепт швидкий, на відміну від баклажанів.
Помиті помідори глибоченько наколов зубочисткою в корінці. Склав в помиті банки: не натоптуйте, полопають. Залив водою, з якої буде варитись маринад. Злив в каструлю, додав стакан води, закип'ятив. Залив помідори і накрив стерилізованими кришками. Залишив на 15хв. На де-яких помідорах одразу полопалась шкірка, тому що помідори брав стиглі, соковиті, тонкошкірі.
Начистив і натер часник. Краще б його порізати дрібненько, тоді в банці він дійсно схожий на сніг.
Злив воду в каструлю, додав сіль, цукор, поставив кип'ятитись.
В банки закидав часник, перці, налив оцет.
Залив киплячим маринадом, закатав, перевернув, укутав, залишив вистигати.

В оригінальному рецепті перці горошком не кидають. Оцту дають 120мл в маринад і варять. В результаті, помідори отримують солодкі. Я спробував так, а результат - скуштуємо.


Вложения:
1.jpg
1.jpg [ 51.68 КБ | Просмотров: 36 ]
2.jpg
2.jpg [ 91.83 КБ | Просмотров: 36 ]
Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 20 сен 2021, 08:26 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 2163
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 449 times
Been thanked: 287 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Вимушено готував просте блюдо, про яке вже колись писав: картоплю в рукаві із м'ясом.
М'ясо маринувалось на шашлик: ошийок (≈1,5кг) - нарізаний великими шматками, сіль, перець, цибуля пів-кільцями. Ніч стояло в холодильнику.
На вчора планувалась "вилазка" на осінній ландшафт, але погода не сприяла виходу на природу: холодно, дощ, вітер. Тому я запік м'ясо в духовці з картоплею.
Картоплю (≈ 2,5кг) порізав, посолив і змастив олією, засипав в рукав.
Мариноване м'ясо почистив від цибулі, присипав чуть паприкою - для кольору, і розклав поверх картоплі.
Готувалось 1год. 20хв. при 200*С.
Все вийшло ніжне, м'яке, смачне. Пакет "допоміг" не запарити блюдо: лопнув пару сантиметрів по шву (завжди кладу його вверх швом для таких випадків).
Пишу це не для похвалитись, а щоб підтвердити раніше сказане: що натуральний, не забитий приправами, смак та аромат приготованих продуктів, має свій неповторний шарм. Відверто кажучи, ці всі коріандри, розмарин, імбир, готові приправи і т.д. вже трохи "приїлись". А тут був аромат шашлика: м'ясо+перець+чуть підсушені пару країв м'яса. І свіжа розпарена картопля в м'ясних соках. Реально смачно.
П.С. Цибулі для маринування м'яса використав чотири великих головки: викидати такий продукт було шкода. Я перемолов її в блендері, потім змолов 5 помідор, 1 великий солодкий болгарський перець, чотири крупних зубчики часнику. Додав до всього приблизно 80/100мл класичного соєвого соусу, 50мл яблучного оцту, щіпку прованських трав, чайну ложку копченої парики, трохи чорного меленого перцю, сіль, цукор. Варив 45хв., випарював вологу.
Отримав смачний домашній кетчуп - 0.7л.
Якби не соєвий соус, та ще лимонна кислота замість оцту, то кетчуп був би ще й натуральний, без хімії.


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 233 ]  На страницу Пред.  1 ... 12, 13, 14, 15, 16

Часовой пояс: UTC + 2 часа


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
cron
Создано на основе phpBB® Forum Software © phpBB Group
Русская поддержка phpBB