Lada Syndicate Club

Український ВАЗ клуб
Сьогодні: 28 березня 2024, 17:30

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]




Створити нову тему Відповісти  [ 389 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 09 липня 2021, 19:15 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 01 березня 2014, 11:39
Повідомлень: 3101
Звідки: г.Первомайск Николаевская обл.
Has thanked: 370 times
Been thanked: 398 times
Имя по паспорту: Денис
Авто: ВАЗ 21114
Горбатый написав:
В эту тему нельзя заходить на голодный желудок)

100%!


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 09 серпня 2021, 09:09 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Перший досвід.

Телячий окорок, запечений в духовці.

Рецепт:
Окорок молодого телятка – 4,2кг
Суміш перців: молота – 1/2 ч.л., (зернами – 1 ч.л.)
Перець червоний, молотий – 1/3 ч.л.
Духм’яний перець – 5 горошин
Імбир (свіжий корінь) – 70г (можна більше чи менше - просто такий був)
Коріандр в горошку – 1 ч.л.
Паприка – 1 ч.л.
Паприка копчена – 1 ч.л.
Часник – 1 велика головка
Сік 1/2 лимону (лайма)
Мед – 1...2 ст.л.
Соєвий соус «Териякі» - 1 ст.л.
Розмарин (не молотий) – 1/4 ч.л. (кілька щипоток)
Два лаврових листочки
Сіль кухонна, кам’яна – 3 ч.л. з верхом
Олія соняшникова (оливкова) ≈ 3 ст.л.

● М’ясо помити, обрізати зайве сало і клапті пліви, дати стекти, просушити паперовими рушничками.
● В ступці змолоти зерна суміші перців горошком, духм’яний перець і коріандр. Висипати в окрему миску, в якій буде готуватись маринад.
● Часник почистити, кілька зубчиків приготувати для шпигування, решту – подрібнити ножем. Почистити і подрібнити на шматочки корінь імбиру. Перетерти в ступці разом із подрібненим часником. Додати отриману суміш в миску з перетертими спеціями.
● Вичавити сік з половини лимона в миску із спеціями, додати мед, олію, паприку, червоний перець, соєвий соус, 2 ч.л. солі. Перемішати. Суміш не повинна бути рідкою, аби не збігала з м'яса: олію додавайте поступово. Соус "Териякі" беріть тільки густий - або й без нього.
● Приготувати фольгу та пергамент для запікання.
*Шматок м’яса виявився завеликим для розміру фольги, який був в наявності. Тому я «зшив» три смуги необхідної довжини в одне широке полотно, поклав ще одну смугу фольги по центру, застелив поверх пергаментом*.
● Нашпигувати м’ясо часником, додаючи по кілька насінин розмарину в ті ж прорізі. Натерти м’ясо сіллю (1 ч.л.) Перевернути догори тією стороною, яка буде лежати на пергаменті і густо намастити її маринадом. Покласти окорок намащеною стороною на пергамент (під низ один лавровий листочок) і обмастити залишком маринаду. Покласти зверху другий листочок і акуратно завернути м’ясо в пергамент і фольгу, зшивши краї фольги максимально щільно між собою.
Поставити в холодильник маринуватись на 1...2 доби.
*Можна маринувати в пакеті: тоді зручніше буде час від часу перевертати м'ясо під час маринування, без ризику порвати фольгу.
● Приготування.
Розігріти духовку до 200-220°С разом із окороком і, після досягнення температури, протримати 25хв. Зменшити температуру до 150°С і морити м’ясо 3год.30хв. В загальному, час приготування зайняв близько 4год. Це в середньому по 1 год./1кг ваги.
Вимкнути духовку і залишити печеню вистигати разом з нею.
В результаті: м’ясо повністю приготувалось, соковите, м’яке, відстає від кістки, має приємний смак - не гостре, не пересолене. Запах розмарину, меду і молочного м’яса просто чудовий. Можна їсти одразу гарячим, та після ночі в холодильнику смак стає трохи іншим: кому як подобається.

П.С. В рецепті, яким я користувався, температура приготування ("моріння") м'яса була вказана 120°С. Та кожна духовка має свою похибку. Я минулого разу це не врахував: моя завищує показник від фактичного майже на 10°С і тому біля самої кістки м'ясо було трохи не пропечене. Цього разу я підняв температуру: вийшло трохи сухіше (не сухе! - минулого разу аж надто соковите було), але однак смачно.


Приєднані файли:
1.jpg
1.jpg [ 59.61 Кб | Переглянуто 746 разів ]
2.jpg
2.jpg [ 179.06 Кб | Переглянуто 746 разів ]
Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 17 серпня 2021, 11:53 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Що, ніхто нічого не готує? Навряд чи: скоріш за все - ліньки писати. А може врожай збираєте - часу не маєте?
Гаразд. То я подразню вас трохи))

Вчора донька замаринувала курячі крильця та шийки і запекла в духовці на відкритому деці: дуже смачно вона вміє це готувати!
Насмажили картопельки;
шкварочки, грибочки з цибулькою;
свіжі помідорчики та огірочки нарізали;
ще малосольні огірочки залишались кілька штук - теж до столу;
свіжий чорний хлібчик - аж дихає, скибочками;
кілька карасиків свіжо-підсмажених;
кілька скибочок зельцу купленого;
залишок із стегна (читай пост вище) телячого;
домашній квас;
Подумалось про "соточку" домашньої з холодильника в графінчику запотівшому: ніби і душновато в квартирі, ніби й не дуже хотілося... але подивився я на цей стіл - та не так воно вже й жарко, а вночі ще прохолодніше буде!!
На десерт - качани вареної кукурудзи з кавуном та динею.
Сімейна вечеря вдалася))

П.С. І навіщо той делікатесний "випендрьож"?))..


Востаннє редагувалось alex_b52 в 16 вересня 2021, 12:13, всього редагувалось 1 раз.

Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 08 вересня 2021, 09:43 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
ГРУДИНКА В ЯБЛУЧНІЙ ОБМАЗЦІ.

Шматок грудинки (був вагою біля 2кг) почистити, помити, обсушити. Зі сторони шкірки зробити надрізи "косою шахматкою" на глибину сала, або не більше 1,5см. Приготувати присипку із ваших улюблених приправ в ваших пропорціях. Я робив із сухого часнику, паприки, приправи до сала, меленого коріандру, духм'яного перцю, чорного перцю, червоного перцю, прованських трав та крупної кухонної солі - ступка в поміч. Обваляти грудинку в приправах, засипаючи їх в прорізи. Можна нашпигувати кількома зубчиками часнику.
Загорнути в два шари фольги і поставити в духовку на 180°С на дві години: приблизно 1год./1кг. Замотую в два шари, щоб шкірка не присихала в місцях контакту із фольгою. А можна покласти під шкірку шматок пергаменту.
Тим часом робимо яблучну обмазку. Одне/два кисло-солодких яблука (залежить від розміру) почиcтити від шкірки і серцевини, натерти на мілку тертку смужками. Додати близько 100мл соєвого соусу, три столових ложки томатної пасти, сік половини лимону, ложку цукру, чайну ложку сухого часнику, чайну ложку меленої паприки, за бажанням - 1/3 чайної ложки червоного меленого перцю. Розколотити і, на маленькому вогні, помішуючи, варити біля 5-ти хвилин: поки досягне консистенції повидла чи густого варення.
Через дві години дістати печеню з духовки, обережно розгорнути. Фольгу не викидайте.
На інше деко, застелене пергаментом (щоб потім легше відмити), покласти зверху решітку (можна з духовки чи мікрохвильовки). На решітку покласти печеню і добре обмастити звареною обмазкою зі всіх сторін, втираючи її в розрізи на салі. Я користуюсь силіконовою щіточкою - зручна штука.
Нічим не обмотувати. Ставимо деко з печенею в духовку 220°С приблизно на 10-15хвилин. Виймаємо і накриваємо печеню шматком тієї фольги, в якій вона пеклась до цього (фольгу зекономили!), хвилин на двадцять: аби шкірка і м'ясце "відійшли".
Смакує гарячим і холодним.
Якщо комусь не подобається із яблуком, то можна зробити із сливкою чи грушкою: ваше блюдо - ваша фантазія. Замість готувати присипку, можна просто взяти суху аджику. Я, наступного разу, замість цукру дам ложку меду, а замість томатного соусу - дві ложки гірчиці. Має бути не погано))


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 09 вересня 2021, 16:43 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Ми з вами тут не тільки власні рецепти викладаємо, а й те, що десь знайшли і спробували приготувати. Я недавно "відкрив" для себе цікавого чоловіка - веселого, з леким гумором, з приємним грузинським акцентом і прекрасною подачею матеріалу. Та й рецепти у нього прості, але класні. Це не реклама каналу - просто ділюсь із вами. https://www.youtube.com/channel/UCnSattLOoumy75cbseuL8AA
Я ще приготувати нічого не встиг, та "чуйка" підказує, що все буде норм. Якщо встигну ще з заготовками, то обов'язково зроблю баклажани по його рецепту. Подивіться теж, може щось видасться цікавим.



А ще мені сподобалось оджахурі - блюдо із картоплі та м'яса.



Якщо буде думка так не викладати в нашій темі - Рома, "підчисть", будь ласка цей пост. Або зробіть собі закладки, якщо сподобалось, а потім мені напишіть - сам видалю.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 09 вересня 2021, 20:42 
Офлайн
крестный атэц
Аватар користувача

З нами з: 17 лютого 2014, 04:00
Повідомлень: 1426
Звідки: Вільна Україна
Has thanked: 226 times
Been thanked: 208 times
Имя по паспорту: РомчеГ :)
Авто: 2107
Чому б і ні.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 14 вересня 2021, 09:53 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Тепер викладене відео не буде "голословним". Зробив пробу по двох рецептах.
З баклажанами допомагали мої дівчатка: цей процес тільки на відео швидкий.

1. БАКЛАЖАНИ ПО-ГРУЗИНСЬКИ.
➊ Баклажани - 2 кг
➋ Болгарський перець - 1 кг
➌ Помідори - 1 кг
➍ Часник - 1 головка
➎ Паприка копчена - 1 ч.л.
➏ Червоний мелений перець - 1/4 ч.л.
➐ Насіння коріандру - 1 ч.л.
➑ Цукор - 4 ст.л.
➒ Сіль - на смак
❿ Оцет яблучний (9%) - 150 мл
➊ Олія рафінована - 150 мл

Далі як у відео в попередньому пості.
Баклажани помив, порізав дольками менше 1см товщиною. Засипав сіллю і оставив стікати.
Болгарський перець помив, виклав на деко, застелене пергаментом, поставив на 200°С в духовку випікатись. Потрібно приглядати, поки з'являться перші підпалини на поверхні і перевернути. Ще трохи пекти, потім дістати і накрити пергаментом зверху - щоб не засохла шкірка, поки будуть вистигати. Печений перець має дуже приємний аромат і зовсім інший на смак, ніж його змолоти сирим і зварити.
Баклажани віджати від соку. Обмастити олією і підсмажувати до стану "альденте".
Почистити від шкірки і зернят спечений перець, змолоти в блендері.
Помідори нарізати, часник почистити і нарізати, все в блендер - і перемолоти.
Вилити в каструлю. Додати мелений коріандр, парику, червоний мелений перець, сіль на смак, перемелений печений солодкий перець, оцет, залишок олії.
Варити на малому вогні після закипання біля 15-20хв., часто помішуючи: пригорає моментально. Пригорить - смак не той.
Додати смажені баклажани, варити все разом хвилин 5-7. Перемішувати обережно, щоб баклажани не розвалились.
Розкласти в стерилізовані банки і закатати. Перевернути, укутати, залишити вистигати.
Смак баклажанів взнаємо ближче до нового року, але смак і аромат заливки вийшов дійсно чудовий.
Цитата:
Значення слова "альденте".
При термічній обробці продукти проходять різні ступені готовності, перш ніж стануть повністю готовими. Що ж таке альденте? У перекладі з італійського термін означає «на зубок» – коли продукт не доводиться до готовності кілька хвилин, а при розкушуванні його відчувається клацання або хрускіт. У більшості випадків, до стану "альденте" варять макаронні вироби, запікають м’ясо, готують овочі, рис або бобові.

2. ПОМІДОРИ В СНІГУ.
➊ Помідори ≈ 2,5кг: не важив, просто накладав в банки.
➋ Часник - 3 великі головки (одна на банку)
➌ Сіль - 3 ст.л. без верха
➍ Цукор - 12 ст.л. без верха
➎ Оцет 9% - 50мл в кожну банку
➏ Духм'яний перець - 3шт./банку
➐ Чорний перець - 2шт./банку
Води для маринаду із заповнених помідорами банок наміряв ≈3л: на цей об'єм розраховано і кількість спецій.

Рецепт швидкий, на відміну від баклажанів.
Помиті помідори глибоченько наколов зубочисткою в корінці. Склав в помиті банки: не натоптуйте, полопають. Залив водою, з якої буде варитись маринад. Злив в каструлю, додав стакан води, закип'ятив. Залив помідори і накрив стерилізованими кришками. Залишив на 15хв. На де-яких помідорах одразу полопалась шкірка, тому що помідори брав стиглі, соковиті, тонкошкірі.
Начистив і натер часник. Краще б його порізати дрібненько, тоді в банці він дійсно схожий на сніг.
Злив воду в каструлю, додав сіль, цукор, поставив кип'ятитись.
В банки закидав часник, перці, налив оцет.
Залив киплячим маринадом, закатав, перевернув, укутав, залишив вистигати.

В оригінальному рецепті перці горошком не кидають. Оцту дають 120мл в маринад і варять. В результаті, помідори отримують солодкі. Я спробував так, а результат - скуштуємо.


Приєднані файли:
1.jpg
1.jpg [ 51.68 Кб | Переглянуто 682 разів ]
2.jpg
2.jpg [ 91.83 Кб | Переглянуто 682 разів ]
Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 20 вересня 2021, 09:26 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Вимушено готував просте блюдо, про яке вже колись писав: картоплю в рукаві із м'ясом.
М'ясо маринувалось на шашлик: ошийок (≈1,5кг) - нарізаний великими шматками, сіль, перець, цибуля пів-кільцями. Ніч стояло в холодильнику.
На вчора планувалась "вилазка" на осінній ландшафт, але погода не сприяла виходу на природу: холодно, дощ, вітер. Тому я запік м'ясо в духовці з картоплею.
Картоплю (≈ 2,5кг) порізав, посолив і змастив олією, засипав в рукав.
Мариноване м'ясо почистив від цибулі, присипав чуть паприкою - для кольору, і розклав поверх картоплі.
Готувалось 1год. 20хв. при 200*С.
Все вийшло ніжне, м'яке, смачне. Пакет "допоміг" не запарити блюдо: лопнув пару сантиметрів по шву (завжди кладу його вверх швом для таких випадків).
Пишу це не для похвалитись, а щоб підтвердити раніше сказане: що натуральний, не забитий приправами, смак та аромат приготованих продуктів, має свій неповторний шарм. Відверто кажучи, ці всі коріандри, розмарин, імбир, готові приправи і т.д. вже трохи "приїлись". А тут був аромат шашлика: м'ясо+перець+чуть підсушені пару країв м'яса. І свіжа розпарена картопля в м'ясних соках. Реально смачно.
П.С. Цибулі для маринування м'яса використав чотири великих головки: викидати такий продукт було шкода. Я перемолов її в блендері, потім змолов 5 помідор, 1 великий солодкий болгарський перець, чотири крупних зубчики часнику. Додав до всього приблизно 80мл класичного соєвого соусу, 1 ст.л. яблучного оцту, щіпку прованських трав, трохи чорного меленого перцю, сіль, цукор. Варив 45хв., випарював вологу.
Отримав смачний домашній кетчуп - 0,7л.
Якби не соєвий соус, та ще лимонна кислота замість оцту, то кетчуп був би ще й натуральний, без хімії.

П.С. Вчора спробував з лимоном замість оцту: важко вгадати кислотність після варіння, але смак інший.


Востаннє редагувалось alex_b52 в 30 вересня 2021, 14:16, всього редагувалось 1 раз.

Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 23 вересня 2021, 11:18 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Це вже не "макарон по-флотськи", але й не справжній плов ))

"Плов" з макаронів
Рецепт:
М'ясо будь-яке - 700г.
Морква - 2 шт.
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Часник – сухий, або пару тертих зубців свіжого.
Вермішель (павутинка) - 1 пачка (500г)
Олія - 120 ÷ 130мл.
Чорний перець мелений - за смаком.
Коріандр, тмин - за бажанням будь-які мелені ваші улюблені приправи.
Сіль за смаком.
Вода - по місцю.
Приготування.
(Мясо було навпіл: куряче стегно і відварена свинина. З приправи: розмарин, сухий часник, чорний перець, куркума).
• Цибулю нарізати чверть-кільцями.
• М'ясо нарізати шматочками.
• Моркву натерти на крупній тертці, або як на корейську моркву, або нарізати тонко.
• На сковорідку наливаємо олію і розігріваємо. Обсмажуємо цибулю до жовтого, або золотистого кольору: м'яка, але не варена і не горіла. Робив жовтеньку, щоб не горіла, тушкуючись разом із м'ясом.
• Потім додаємо м'ясо і обсмажуємо разом з цибулею – без кришки. Обсмажуємо майже до скоринки. Цибуля не має пригоріти.
• Додаємо моркву і відразу ж, за смаком: сіль, перець і інші приправи. Обсмажуємо без кришки до м'якої моркви.
• Заливаємо окропом на палець (2 ÷ 3 см) поверх м'яса. Досолюємо при необхідності, робимо малий вогонь і під кришкою тушкуємо.
◄ Якщо м’ясо використовуєте раніше відварене, чи курятину (як у мене було), то до цього моменту воно вже буде готове і без тушкування можна обійтись. Пробуйте.
• На окремій сковорідці, без олії, обсмажуємо вермішель на найменшому вогні, постійно помішуючи, до зміни кольору. Обсмажування дає можливість подальшого приготування вермішелі без ризику розварювання і злипання.
• Додаємо обсмажену вермішель в сковороду до м'яса. Вирівнюємо зверху.
Доливаємо окріп, щоб вермішель покрилася водою десь на 1см і лопаткою акуратно притоплюємо її. Пробуємо юшку на сіль і перець. Накриваємо кришкою і готуємо до готовності на середньому вогні. Якщо води багато - відкриваємо кришку і зайву випаровуємо. Якщо мало, вермішель не встигає зваритися - додаємо окріп.
◄ Чи накривати кришкою для тушкування м'яса разом із вермішеллю – залежить від виду вермішелі. Якщо вона тоненька, чи це вермішель, яка швидко розварюється, чи ви її не обсмажували – води налийте так, щоб вона тільки покрила вермішель. Тоді не доведеться багато випарювати і вермішель не розвариться за цей час. Краще потім додати трохи окропу.
• Після готовності (води немає, вермішель готова) - вимкнути вогонь, перемішати і дати настоятися хвилин 10 ÷ 15.

П.С.
Фото блюда не робив: немає там чого фотографувати.
Готувати зручно в казані, але підходящого не було, тому готував в великій грубій пательні з кришкою.
Рецепт універсальний: таким чином можна смачно приготувати будь-яку кашу (особливо гречку), або картоплю. Можна додати болгарського перцю разом з морквою - теж буде смачно. Всі інгредієнти беруться "на око", тобто на смак.
Якось приготував це блюдо із звичайної грубої вермішелі і не обсмажував її - трохи злипається, але теж смачно. Можна використовувати будь-які макарони: ріжки, спіральки і т.д.
Якщо в м'ясі є трохи жирку, то олії додавайте менше - буде менш жирним готове блюдо.
Між іншим, крупу для вареної зернової каші я вже давно попередньо підсмажую на сковорідці: смак зовсім інший, ніж в звичайної.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 23 вересня 2021, 11:57 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Ще одне блюдо. Вірменська кухня. Смачна штука: проста, можна де-що на свій смак додати чи видалити. Однак вам сподобається. Дуже смачно під свіжі чи квашені помідорки із діжки. І вже разом з помідорками - після "чогось"))

«Кер у сус»/«Їж і мовчи»
1. Телятину, картоплю і солодкий перець нарізати соломкою, перець чилі (якщо таке споживаєте) нарізати кільцями, ріпчасту цибулю півкільцями, кінзу і петрушку подрібнити.
2. Розігріти сковорідку з 2 ст.л. олії і обсмажити м'ясо до готовності: спочатку смажити на сильному вогні протягом 4-5 хвилин, потім зменшити до слабкого режиму і обсмажувати до готовності приблизно 5 хвилин. Перекласти з сковорідки в миску.
3. Додати в сковорідку 1 ст.л. олії, нарізану цибулю і обсмажувати на середньому вогні 5 хвилин до золотистого кольору - не підпалити.
4. Тим часом, в розігріту другу сковорідку, додати 2 ст. л. олії і 30 г вершкового масла. Всипати нарізану картоплю і смажити на середньому вогні до готовності: приблизно 15 хвилин, кожні 2-3 хвилини - перевертати.
5. У сковорідку з цибулею додати солодкий і гострий перець і продовжувати обсмажувати на середньому вогні 5 хвилин.
6. У сковорідку з овочами додати м'ясо, зелений горошок, сіль, чорний мелений перець, базилік і перемішати. Додати смажену картоплю. Перемішати.
7. Посипати кінзою і петрушкою, вимкнути вогонь, перемішати.
Готово.

П.С. М'ясо можна брати будь-яке: ми не претендуємо на автентичність рецепту. Якщо не подобається горошок, чи гострий перець, чи солодкий і т.д. - замініть тим, що любите. У мене не їдять гострого перцю і не всі люблять горошок - було без них, а з чорним меленим перцем. Наступоного разу спробую потерти помідорку до овочів і випарити сік.
Смачного.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 29 вересня 2021, 11:06 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Рецепт ніби відомий, але інакше приготовлений: м'ясо і картопля готувались окремо - таке було замовлення. Вийшло не погано.

М'ясо, тушковане в духовці
Окіст - 1,3кг
Цибуля - 5 середніх головок
Морква - 1шт., велика
Картопля - 1,5кг
Олія - 1 ст.л.
Сіль, перець духм'яний горошком, суміш перців мелена, лавровий лист, приправи на власний смак.

Маринуємо м'ясо.
М'ясо помити, обрізати, підсушити, нарізати шматками як для шашлика. Якщо в обріз попала пліва із салом - не викидайте: покладіть в миску під м'ясо і нехай маринується разом із ним.
Нарізати тонкими півкільцями одну цибулину.
М'ясо поперчити, легенько присолити - аби сіль не вигнала воду, додати цибулю і перемішати. Залишити в холодильнику на добу.
** Якщо на маринування немає часу, підготовлене м'ясо, без солі, обсмажити на сковороді до побіління зовнішнього шару.
Приготування.
Взяти ємність, в якій буде зручно перемішувати м'ясо з овочами. Нарізати чотири цибулини грубими (0,5см) кільцями, моркву - крупними кубиками. Присолити, поперчити. М'ясо очистити від цибулі, в якій воно маринувалось. Досолити, при потребі - доперчити, всипати до овочів і перемішати.
Каструлю (чи горщик) змастити з середини олією до самого верху. На дно покласти маринований обріз із м'яса, якщо він був. На нього покласти зібрану з м'яса цибулю. Всипати суміш м'яса і овочів. Можна додати духм'яного перцю і лавровий лист.
Духовку розігріти до 185°С і ставимо готуватись на 1год. 40хв. (залежить від духовки). Десь на середині часу приготування, м'ясо потрібно перемішати: має тенденцію злипнутись в "єдин галух".
Готове м'ясо дістаємо в окрему ємність.
Готуємо картоплю.
Тим часом, чистимо картоплю і нарізаємо "кубиками" середнього розміру: якщо дуже дрібно нарізати, може розсипатись під час тушкування (залежить від крохмалистості картоплі).
Після того, як вибрали готове м'ясо із каструлі, виберіть цибулю і моркву - вони нам більше не знадобляться. В каструлі має залишитись достатньо рідини із м'яса і овочів.
Засипати картоплю, досолити і доперчити. Готувати дві години при 200°С. Періодично перевіряти готовність. Вийняти з духовки і залишити в каструлі до повного вистигання.

М'ясо на виході м'яке і соковите, картопля - як масло.

***Є нюанс по солі і перцю: так як в цьому рецепті багато цибулі і моркви, то вони придають продукту солодкий присмак. Тому, сіль і перець можна давати завідомо трохи більше, ніж звичайно. Можна додати для гостроти томатної пасти чи аджики.
Під час приготування м'яса, до овочів, як варіант, можна додати солодкого болгарського перцю і перцю чілі, свіжі помідорки шматочками, але це вже на власний смак.
Подібного смаку на відкритому вогні ви не отримаєте: в духовці спрацьовує ефект печі, де продукт прогрівається одночасно зі всіх сторін і «томиться» при не високій температурі тривалий час.


Приєднані файли:
01.jpg
01.jpg [ 51.04 Кб | Переглянуто 603 разів ]
02.jpg
02.jpg [ 40.8 Кб | Переглянуто 603 разів ]
Опис файлу: Обріз із м'яса разом з маринованою цибулею
03.jpg
03.jpg [ 52.82 Кб | Переглянуто 603 разів ]
Опис файлу: Закладка м'яса
04.jpg
04.jpg [ 67.3 Кб | Переглянуто 603 разів ]
Опис файлу: Готове для духовки
05.jpg
05.jpg [ 61.65 Кб | Переглянуто 603 разів ]
Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 15 жовтня 2021, 09:42 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Намазка на хліб (паста) з філе оселедця.
Необхідні продукти:
200 г вершкового масла
1 філе великого оселедця
кріп, петрушка
2 варених яйця
1 зубчик часнику (або 1 цибулина)
1 відварена морква
1 ч.л. гірчиці
сіль на смак
Приготування:
Все почистити, нарізати будь-як і змолоти в блендері до однорідної маси. Можна трохи додати лимонного соку. Готову пасту викласти в банку і поставити в холодильник на 2 години. Готово.

П.С. Морква та яйця йдуть як наповнювач і для придання ситності намазки. Цибуля і морква додають солодкого присмаку, тому з їх розмірами переборщувати не потрібно.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 17 жовтня 2021, 18:27 
Офлайн
LSC - SPAMER

З нами з: 18 березня 2014, 22:51
Повідомлень: 2620
Has thanked: 339 times
Been thanked: 465 times
Имя по паспорту: Юрій
Авто: ВАЗ 21140
Олексію, будеш так готувати, я тебе заміж візьму. :jokingly:


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 18 жовтня 2021, 11:03 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Леон написав:
Олексію, будеш так готувати, я тебе заміж візьму. :jokingly:

Не для тебе мама квіточку ростила :hospital: :hahaha:


Приєднані файли:
НЕ ДЛЯ ТЕБЯ МОЯ РОЗА ЦВЕЛА!!!.jpg
НЕ ДЛЯ ТЕБЯ МОЯ РОЗА ЦВЕЛА!!!.jpg [ 46.07 Кб | Переглянуто 556 разів ]
Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 18 жовтня 2021, 11:22 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 01 березня 2014, 11:39
Повідомлень: 3101
Звідки: г.Первомайск Николаевская обл.
Has thanked: 370 times
Been thanked: 398 times
Имя по паспорту: Денис
Авто: ВАЗ 21114
alex_b52 написав:
Леон написав:
Олексію, будеш так готувати, я тебе заміж візьму. :jokingly:

Не для тебе мама квіточку ростила :hospital: :hahaha:

:rofl: я ж кажу збоченці! :hahaha:


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 389 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  Далі

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
cron
Працює на phpBB® Forum Software © phpBB Group
Український переклад © 2005-2011 Українська підтримка phpBB