Lada Syndicate Club

Український ВАЗ клуб
Сьогодні: 29 березня 2024, 10:06

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]




Створити нову тему Відповісти  [ 389 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 21 лютого 2019, 00:46 
Офлайн
LSC - SPAMER

З нами з: 18 березня 2014, 22:51
Повідомлень: 2620
Has thanked: 339 times
Been thanked: 465 times
Имя по паспорту: Юрій
Авто: ВАЗ 21140
Звичайну ліміньову типа гусятницю і не потрібно шукати дорогу ліву кераміку. У мене дві круглі з кришкою, одна більша друга менша і вистачае на всі фантазії.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 21 лютого 2019, 11:19 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Якби вони ще були з решітками на дно - колись в СРСР такі робили, але на базарі ще поки не знайшов - то була готова коптильня на газову плиту. Їв сало з такої коптильні - що вам сказати....))


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 23 лютого 2019, 14:51 
Офлайн
LSC - SPAMER

З нами з: 09 березня 2014, 21:24
Повідомлень: 631
Звідки: Киев
Has thanked: 38 times
Been thanked: 79 times
Имя по паспорту: Сергей
Авто: Kia Ceed
В мене є і чавунний казанок і люмінь (3-и літрові), а керамічна ось такого типу https://27.ua/ua/shop/kastryulya-s-krys ... nnaya.html тільки чорна, до 2-х літрів. А ще хочу гусятницю на 4.5-5 літра .
Тушковане мясо найкраще в чавунному казанку, особливо реберця з кусочками підчеревени, та годинки 2,5 щоб вистояло в духовці.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 25 лютого 2019, 11:50 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
tacha79 написав:
В мене є і чавунний казанок і люмінь (3-и літрові), а керамічна ось такого типу https://27.ua/ua/shop/kastryulya-s-krys ... nnaya.html тільки чорна, до 2-х літрів. А ще хочу гусятницю на 4.5-5 літра .
Тушковане мясо найкраще в чавунному казанку, особливо реберця з кусочками підчеревени, та годинки 2,5 щоб вистояло в духовці.

Глиняний, чавунний, алюмінієвий казанки з товстими стінками добре тримають рівномірну температуру по "всьому тілу", тому і страви із них смачніші.
Відкрив зсилку - відкрився "Епіцентр", а там якраз скидки)) :drinks:


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 25 лютого 2019, 12:27 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 01 березня 2014, 11:39
Повідомлень: 3101
Звідки: г.Первомайск Николаевская обл.
Has thanked: 370 times
Been thanked: 398 times
Имя по паспорту: Денис
Авто: ВАЗ 21114
А я в суботу, поки дружина на роботі була, картопельку у казанку приготував, у духовці. Спочатку протушкував мілко нарізане м'ясо з овочами, туди висипав картоплю нарізану середніми ломтиками та залив вже підсоленим курячим бульоном. Заливав не докінця, приблизно на 2 пальця. Поки на плиті закіпало перемішував ретельно. Тільки но закипіло помістив у духовку. Яка там температура була я не знаю, зробив щоб кипіло геть потихенько. Так вона мліла пару годин, за хвилин 20 до кінця видавив туди величеньку часничину та додав трошки спецій. Малому дуже сподобалась, а це найголовніша оцінка в нашій родині, навіть зателефонував діда запросив на обід.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 25 лютого 2019, 21:48 
Офлайн
LSC - SPAMER

З нами з: 09 березня 2014, 21:24
Повідомлень: 631
Звідки: Киев
Has thanked: 38 times
Been thanked: 79 times
Имя по паспорту: Сергей
Авто: Kia Ceed
В мене ностальгія по їжі з печі, особливо борщ.
Вирішив експерементувати з духовкою, жінка варить борщ до готовності, потім я переливаю в глиняний казанок і в розигріту духовку, десь 120 градусів, орієнтовно на годинку, він там як кажуть "мліє", потім виключаю і ще годинку остива з духовкою. Конечно не печка, але смакує по іншому.
П.С. А тут ще один підказав, покласти в духовку пару вогнетривких кірпічів, начебто ще повільніше вистигає і можна півтори годинки витримати в перехідному процесі.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 25 лютого 2019, 23:07 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 01 березня 2014, 11:39
Повідомлень: 3101
Звідки: г.Первомайск Николаевская обл.
Has thanked: 370 times
Been thanked: 398 times
Имя по паспорту: Денис
Авто: ВАЗ 21114
Відповідь Сталіна Чемберлєну:
tacha79 написав:
вогнетривких кірпічів

Цеглин. :cool: :cool: :biggrin:


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 26 лютого 2019, 00:28 
Офлайн
LSC - SPAMER

З нами з: 18 березня 2014, 22:51
Повідомлень: 2620
Has thanked: 339 times
Been thanked: 465 times
Имя по паспорту: Юрій
Авто: ВАЗ 21140
Денис 2 написав:
Відповідь Сталіна Чемберлєну:
tacha79 написав:
вогнетривких кірпічів

Цеглин. :cool: :cool: :biggrin:

Це нова мова, Азіровка називається. :hi: Нинче в моді як чай із сітічка :biggrin:
випадково наткнувся:
Денис 2 написав:
котел глюче при запускі горілки,.

:happy:


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 26 лютого 2019, 13:15 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
tacha79 написав:
В мене ностальгія по їжі з печі, особливо борщ.
Вирішив експерементувати з духовкою, жінка варить борщ до готовності, потім я переливаю в глиняний казанок і в розигріту духовку, десь 120 градусів, орієнтовно на годинку, він там як кажуть "мліє", потім виключаю і ще годинку остива з духовкою. Конечно не печка, але смакує по іншому.
П.С. А тут ще один підказав, покласти в духовку пару вогнетривких кірпічів, начебто ще повільніше вистигає і можна півтори годинки витримати в перехідному процесі.

Підхід правильний: саме постійна температура в печі і тривалий час витримки дають такий ефект. А ще заправляли тоді борщ затовченим старим салом :good: Та й смак із полив"яного горрщика і запах жару з дров, чи аромат спаленої соломи теж ніхто не відміняв :biggrin: але в духовці цього не зробиш). Цеглина, як акумулятр температури - правильне рішення. Хоча, по пам"яті, раніше в газові духовки цеглини клали, щоб низ печені на деці не підгорав: газовий пальник був у них знизу. Або сіль на нижнє деко сипали. А каструлю з борщем ще можна укутати в якесь старе одіяло, щоб умлів - теж класно виходить))
Денис написав чудовий рецепт смачної картоплі :happy: . А у нас дома останнім часом сама популярна картопля навіть не з рукава (з м"ясом і овочами), і не з казанка - а печена. Чи з духовки, чи з мікрохвильовки: там навіть така функція в автоповарі є. Раніше робив класично - різав пополам і приколював пластинку сала зверху + приправа. А зараз тільки пополам, злегка присипав якоюсь спецією (хоч і мівіною, якщо до смаку), спеклась - і по-гарячому зверху можна присолити і змастити чуть маслом. Накриваю кришкою на блюді і даю їй кілька хвилин "відійти". Смакота - хоч сама, хоч з любим гарніром, що є в вдома :yes:


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 26 лютого 2019, 15:14 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 01 березня 2014, 11:39
Повідомлень: 3101
Звідки: г.Первомайск Николаевская обл.
Has thanked: 370 times
Been thanked: 398 times
Имя по паспорту: Денис
Авто: ВАЗ 21114
Леон написав:
Денис 2 написав:
Відповідь Сталіна Чемберлєну:
tacha79 написав:
вогнетривких кірпічів

Цеглин. :cool: :cool: :biggrin:

Це нова мова, Азіровка називається. :hi: Нинче в моді як чай із сітічка :biggrin:
випадково наткнувся:
Денис 2 написав:
котел глюче при запускі горілки,.

:happy:

От бешкетники, ото вже хоч поглузуєте... :claping:


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 28 лютого 2019, 21:33 
Офлайн
LSC
LSC
Аватар користувача

З нами з: 27 вересня 2017, 16:41
Повідомлень: 118
Звідки: Чернигов
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times
Имя по паспорту: Альберт
Авто: Велосипед
tacha79 написав:
В мене ностальгія по їжі з печі, особливо борщ.
Вирішив експерементувати з духовкою, жінка варить борщ до готовності, потім я переливаю в глиняний казанок і в розигріту духовку, десь 120 градусів, орієнтовно на годинку, він там як кажуть "мліє", потім виключаю і ще годинку остива з духовкою. Конечно не печка, але смакує по іншому.
П.С. А тут ще один підказав, покласти в духовку пару вогнетривких кірпічів, начебто ще повільніше вистигає і можна півтори годинки витримати в перехідному процесі.

Да це ДУЖЕ СМАЧНО :good:


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 16 березня 2019, 12:16 
Офлайн
Новый пользователь
Новый пользователь
Аватар користувача

З нами з: 13 березня 2019, 17:44
Повідомлень: 6
Звідки: Москва
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Имя по паспорту: Валентина
Авто: опель астра
Нравится готовить омлет в мультиварке получается пышный и вкусный, https://woman365.ru/recipes/omlet-v-multivarke/ здесь можно узнать секреты приготовления.

Вам понадобятся: куриные яйца — 3 штуки; молоко жирностью 2,5% — 2 ст. ложки; специи.

Приготовление
Перемешайте в глубокой посуде яйца с молоком. Добавьте специи. Еще раз хорошо перемешайте. Вылейте смесь в предварительно смазанную маслом чашу для приготовления. Готовьте 20 минут, используя режим «Выпечка». Подавайте с сыром и поджаренными тостами. Приятного аппетита))

_________________
Чтобы начать новую жизнь с понедельника, надо дожить до Воскресения.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 17 березня 2019, 23:33 
Офлайн
LSC - SPAMER

З нами з: 09 березня 2014, 21:24
Повідомлень: 631
Звідки: Киев
Has thanked: 38 times
Been thanked: 79 times
Имя по паспорту: Сергей
Авто: Kia Ceed
На вихідних до батька в гості їздив, на село, і так закортіло чогось на мангалі зробити, не дивлячись на прогнозний дощ.
Маринував стандартно, сіль перець, трохи трави хмелі-сунелі та йогурт "без нічого", із мяса шийка свині та окорочка. На мариновку годин 20 мабуть пішло. А от смажив по стародавнім рецептам пращурів :biggrin: , не ну мясо то на шампура, мясо було готове через 20 -25 хвилин, потім його в каструльку, туда кропу, перемішати і на край мангалу трохи відпочити і достигнути. А ось окорочка, кожен розполовинив на ніжку та бедро, потім завернув в фольгу і на жар, все робилось в одному мангалі, коли мясо зняв, то тим жаром присипав зверху окорочка, загалом десь вони жарились 40 хвилин. Наскільки вийшли мякенькі та пропечені :yahoo: , але із скоринкою і запахом мангалу. Всього було із запасом, тому наперся від душі.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 04 квітня 2019, 14:16 
Офлайн
LSC
LSC
Аватар користувача

З нами з: 27 вересня 2017, 16:41
Повідомлень: 118
Звідки: Чернигов
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times
Имя по паспорту: Альберт
Авто: Велосипед
А как приготовить ленивые голубцы, подскажите рецепт?


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 04 квітня 2019, 18:16 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 27 лютого 2014, 11:01
Повідомлень: 1344
Звідки: Донецк
Has thanked: 61 times
Been thanked: 127 times
Имя по паспорту: Виталик
Авто: Chevrolet Lacetti SX
Alik80 написав:
А как приготовить ленивые голубцы, подскажите рецепт?

:crazy:


Приєднані файли:
h-257744.jpg
h-257744.jpg [ 59.69 Кб | Переглянуто 1185 разів ]

_________________
Не бери дурного в голову, а тяжелого - в руки

Chevrolet Lacetti SX
Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 389 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Далі

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
Працює на phpBB® Forum Software © phpBB Group
Український переклад © 2005-2011 Українська підтримка phpBB