Lada Syndicate Club http://forum.lsc.org.ua/ |
|
Кулинария http://forum.lsc.org.ua/viewtopic.php?f=53&t=4943 |
Сторінка 1 з 26 |
Автор: | Леон [ 17 травня 2018, 10:21 ] |
Тема повідомлення: | Кулинария |
Обіцяне фото стейка з корейки. Готовиться швидко і просто. В інтернеті маса рецептів на будь-який смак. Я беру корейку, злегка відбиваю, тоді мясо ніжніше. Солю, змазую рослинним маслом і спеціями. Через 15 хвилин на суху розігриту сковородку і 3-4 хвилини жариться з кожного боку. Я перевертаю черех 1-1,5хв. для рівномірної обжарки, а в сумі десь 4хв на сторону. Час залежить від товщини мяса, потрібно дивитись. Вся процедура займає 15 хвилин маринування і 8 хвилин готування. Якщо без маринування (можна і так) то всього 8-10 хвилин! І румяне ніжне сочне мяско на кісточці чекає на вас. Смачного! Приєднання файлів:
|
Автор: | Денис 2 [ 17 травня 2018, 11:57 ] |
Тема повідомлення: | Кулинария |
Смакота. |
Автор: | tacha79 [ 17 травня 2018, 22:29 ] |
Тема повідомлення: | Re: Кулинария |
Бомба, сам недавно на мангале делал биток на кости, вкусно до неприличия. П.С. Хоть напиши от кого корейка. |
Автор: | alex_b52 [ 21 травня 2018, 09:30 ] | ||||||||||||
Тема повідомлення: | Re: Кулинария | ||||||||||||
Сьогодні поділюсь своїм рецептом приготування товстолоба в духовці під майонезом. Взагалі-то цей рецепт універсальний для любої прісноводної мирної риби. Товстолоб свіжий, не заморожений. Ф.6. Чистимо, миємо, вирізаємо хребет, можна також плавник і хвіст, якщо є бажання чи риба не поміщається в деко. Максимально зчищаємо чорну плівку зсередини живота риби - вона гірчить (на фото видно залишки ). Просушуємо тушку паперовим рушником, або чистою полотняною серветкою. Ф.7. Застеляєм деко пергаментом, злегка змащуєм олійкою і викладаємо тушку риби. По смаку збризкуємо свіжим соком лимона. Ф.8. Посипаємо мілкою чи крупною сіллю і за смаком додаємо любий молотий перець (у мене суміш перців). Ф.9-10. Нарізати цибулину і присипати рибу (розмір цибулини, як різати - все за власним бажанням). Ф.11. Можна добавити кетчуп, або присипати приправою для риби, або взагалі нічого більше не добавляти. Ф.12-13. Мастимо зверху всю красоту майонезом: буде гана шкірка, соковита рибка і не пригорить цибулька. На фото у мене перше приготування, тому майонезу там дано "від щедрот душевних", а взагалі-то його потрібно менше. Ф.14. Розігріваємо духовку до 180°C і ставимо рибку на 25-35хв., в залежності від її розміру і ваги. Ф.15. Це результат... Ф.16. ... а це - смачного!
|
Автор: | alex_b52 [ 21 травня 2018, 09:42 ] | ||||||
Тема повідомлення: | Re: Кулинария | ||||||
І ще один маленький рецепт смачнющої закуски на скору руку. Ситуація: кум зайшов, жінка тиждень в мами, в холодильнику "миша повісилась". Все робиться максимально швидко. Ф.1-2. Дістаємо з морозильника (куди миша не лазила ) кусочок замороженого сала і натираємо на крупну тертку, викладаємо в тарілку. Можна нарізати кубиками - за смаком. Якщо робити "з шиком" - покладіть перед приготуванням тарілку в морозильник на пару хвилин: натерте чи нарізане сало довше не розморозиться. Ф.3. Беремо цибульку, кріп, петрушку і міленько кришимо: це я так зробив. В "класичному" варіанті - ріпчата цибулина нарізана мілкими кубиками. Ф.4. Все в миску - і перемішуємо, досолюємо, і додаємо буквально кілька крапель оцту: так смачніше. У мене натерте заморожене сало, попередньо замариноване за рецептом "сало в банці" (немає фоторецепту, а то б виклав), тому я вже не солив. Ф.5. І - смачного!
|
Автор: | alex_b52 [ 12 листопада 2018, 12:02 ] |
Тема повідомлення: | Re: Кулинария |
Сьогодні рецепт без фото: доволі простий і зрозумілий. Хіба що повторю якось приготування, то дознімаю для наглядності. Цього разу згадав про фотосесію, коли вже запустив скороварку Отже: Цитата: (приготування в скороварці)
КУРЯЧІ ГОЛЯЖКИ Інгредієнти: голяжки (середні) - 10шт.; морква (середня) - 4шт.; цибуля (середня) - 4шт.; гарбуз солодкий (як добрий кулак) - 1 шматок; перець духмяний - 2-3шт.; перець чорний горошком - 2-3шт.; лавровий лист (невеличкий) - 2шт.; базилік, коріандр, набір перців мелений, приправа для курки – за смаком Можна додати: часник – 1-2 зубчики; перець солодкий - 1шт. Промити і почистити голяжки і покласти стікати. Порізати тонкими (2мм) кільцями моркву, гарбуз і півкільцями цибулю. Часник порізати мілко (роздавити), перець – кубиками. Дно і стінки каструлі із скороварки злегка змастити оливковою (соняшниковою) олією. Нарізані овочі розділити на три частини. На дно викласти шаром 1ч. нарізаних овочів. Викладати всі окремо, не перемішуючи, один поверх іншого: гарбуз – морква – цибуля – перець. Злегка присолити крупною кухонною сіллю. Кладемо часник і один лавровий лист (або половинку одного великого). П'ять голяжок покласти з розворотом поверх овочів. Присолити сіллю і посипати приправами за смаком. Далі викладаємо в такому ж порядку 2ч. нарізаних овочів і присолюємо їх. Поверх другого шару овочів викладаємо ще п'ять голяжок з розворотом. Присолити сіллю і посипати приправами за смаком. Поверх голяжок викладаємо третій шар нарізаних овочів і присолюємо їх. Кладемо часник і один лавровий лист. Загальна кількість солі для даного блюда не перевищує однієї столової ложки (або ¾) в загальному – це підбирається за смаком і залежить від кількості овочів та розмірів голяжок. В результаті тушіння, овочі дадуть сік і блюдо буде схоже на холодець (рідина повністю вкриває голяжки). Так що, сіль і приправи перемішаються для блюда в цілому, а не залишаться на своїх шарах. Закриваємо скороварку і вибираємо режим «тушіння» на 40хв. (тиск ||| ). ◄ П.С. Для звичайної мультиварки, можливо, потрібно додати ½ склянки води: щоб не пригоріло, поки овочі і курятина пустять сік. Час тушіння 40хв.– 1год. Хоча, можливо, воно і за 40хв. все приготується – потрібно перевірити: мультиварка, на відміну від скороварки, дає можливість під час приготування перевірити блюдо на сіль, приправи, готовність. Гарбуз в готовому блюді не відчувається, але він додає свого солодкуватого присмаку в загальній гаммі смаку. Кількість овочів реальна, як бралась для першого приготування. Але їх можна міняти за смаком. Перший раз я робив без часнику та солодкого перцю – чудовий результат. Все смачне, запашне, курка розпарена, овочі в юшці – просто смакота. Застигає блюдо в холодильнику як холодець. Смакує і гарячим, і холодним. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ◄ Блюдо за даним рецептом можна готувати в казанку, каструльці, скляному посуді - в духовці. Якщо захочете приготувати це в ЗВИЧАЙНІЙ банці, пам'ятайте: БАНКУ З КУРКОЮ СТАВИТИ ТІЛЬКИ В ХОЛОДНУ ДУХОВКУ - щоб не лопнула! Голяжки ставляться вертикально і овочі просто засипаються. Зверху накрити кришкою для консервації БЕЗ РЕЗИНКИ. А після приготування, банку із духовки виймати не одразу, а дати підстигнути і ставити (якщо гаряча) на ДЕРЕВ'ЯНУ ДОЩЕЧКУ - знову ж таки, щоб не лопнула. Смачного))) |
Автор: | alex_b52 [ 12 листопада 2018, 17:53 ] |
Тема повідомлення: | Re: Кулинария |
Ще один рецепт: навіть рецептом це назвати важко, але смакота на виході гарантована. В принципі, це можна назвати холодцем із свинячих шкірок. На ринку в м"ясному павільйоні продають в пакетиках свинячі шкірки із обрізаного сала. У нас пакетик коштує 10грн. Два пакетики - 20грн. - пригошня різнорозмірних клаптиків шкірок. Готується просто. Чистимо їх з обох сторін: обрізаємо від залишків сала з однієї сторони і шкрябаємо від недочищеного зашмаленого ... всякого з іншої сторони. Миємо. Нарізаємо короткими вузенькими смужками: десь приблизно 5мм х 3см. Висипаємо в каструлю скороварки, заливаємо водою на палець поверх шару шкірок. У мене вийшло трохи меньше 2л води. Кинув 1ч.л. солі, закрив кришку і ввімкнув на 1,5год. при тиску (|||). В звичайній каструлі - закип"ятити і на маленький газ на 2-2,5год.: варимо як звичайний холодець . Далі все так як і звичайно з холодцем: додали в готове вариво мелегного чорного перцю, лавровий лист, пару зубців часнику (передавити) і досолюємо до добре солоного стану. Дати настоятись годинку - і по тарілочках. Де-хто відціжує юшку від приправи і часнику, я - ні. І дружині завжди кажу: останнє з каструлі - в "мою" мисочку. Однаково, холодець із шкурок прозорим ніколи не буде (біло-жовтого кольору), блюдо це не для святкового столу. Але себе "дорогого" побалувати за такі копійки можна запросто. Шкірки лежать на дні, все інше - юшка. Застигає ще на губах, коли на сіль пробуєш - ніякого желатину не потрібно. На смак відчуваєш, що не м"ясо, але смачно всерівно. Це - основа, а далі - вольному воля. Можна додати при варці моркву кружальцями, одне стегно куряче: розібрати його потім по тарілочках - ось ви вже й з м"ясом В розлитий холодець покладіть по гілочці петрушки - та вам уже можна йти на майстершеф! Між іншим, крім як першокласна закуска, такий холодець (із шкірок, хвостів і т.д) особливо корисний тим, у кого проблеми із хребтом, суставами і т.д. Отже - майже всім. Смачного!! |
Автор: | Jevannit [ 03 грудня 2018, 16:09 ] |
Тема повідомлення: | Кулинария |
Какая красота. Наверняка и я скоро смогу так вкусно говорить, главное наконец подключить свою новую духовку. Заказывала на странице себе прекрасный вариант с мощными характеристиками. Теперь готовлюсь готовить шедевры) |
Автор: | alex_b52 [ 04 грудня 2018, 14:12 ] | |||||||||||||||||
Тема повідомлення: | Re: Кулинария | |||||||||||||||||
Доброго, шановні. Хто з вас любить гарбуз? Саме гарбуз: справжній, круглий, довгий чи «вісімка» - не важливо. Про користь цього овочу можна говорити дуже довго. Але тут уже ви самі, будь ласка, або як каже Юра: «гугл («ютуб») в поміч!» Сьогодні розкажу рецепт овочевої запіканки, в якій саме гарбуз є основою, а всі інші інгредієнти служать для того, щоб ми про це не здогадались. Ну, і для смаку та наїдку заодно Кількість і вагу окремо розписувати, мабуть, не варто: все буде в тексті. Тим більше, що це блюдо із тих, де імпровізація – це і є основні пропорції. Розрахунок ваги інгредієнтів буде залежати від розміру дека, яке у вас є. Те, яке я використовував, приблизно 40см*25см. Одразу хочу попередити: якщо ви не використовуєте приправи чи соуси, де є сіль, присолюйте кожен шар за смаком. Отже, деко закриваємо пергаментом і злегка змащуємо його олією, смальцем, маслом – що в кого є. Головне – не переборщити, щоб гарбуз не плавав в ньому (я змащував олією – фото1). Беремо шматок гарбуза будь-якої «породи» розміром як два кулаки. Миємо-чистимо від шкірки і нарізаємо пластинками товщиною не більше ніж сірник. Якщо зробите товстіше – відчуватиметься смак гарбуза і пектись блюдо буде довше (фото 2). Викладаємо нарізаний гарбуз на деко. Якщо укладеться щільно – можна залишити один шар, якщо любите гарбуз, чи між скибками великі проріхи – укладаємо двома шарами (фото 4). Зверху покапали кетчупом (томатним соусом) і розмастили ложкою. Кетчуп – за смаком по гостроті і приправах. Гарний ефект дає «Сацебелі» - він із різними травами та перцем. Не подобається кетчуп – присоліть пучкою солі і посипте вашою улюбленою приправою (фото 5). Нарізаємо почищену картоплину такими ж пластинками і викладаємо одним шаром поверх гарбуза (фото 6). Зручно нарізати, якщо в хазяйстві є кухонний комбайн. Але й руками не довго, коли сам не ледачий. Далі – знову імпровізація за смаком. Якщо ви вегетаріанець – додайте ще один шар картоплі, злегка присоліть і йдемо далі. Якщо любите м'ясце, курку чи рибу – вперед. Найсмачніше у мене виходило, коли поверх шару картоплі я додавав дрібно порізане м'ясо із печеного курячого стегна: воно і гостреньке, і з приправами пахнючими. Цього разу стегна не знайшлось і я порізав шматочок вареної ковбаси (фото 7), підсмажив її на сковорідці разом із натертою морквиною та порізаною цибулиною, з приправами різними і виклав поверх картоплі (фото 9). Поверх начинки викладаємо ще один шар нарізаної картоплі (фото 10). Поки ми з вами все це майстирили, потрібно було ввімкнути духовку на 200°C. Не здогадались? То хоч зараз ввімкніть Далі. Нарізаємо півкільцями цибулю (кількість – за смаком). Із досвіду: цибуля краще пропечеться і не буде хрумтіти на зубах, якщо її обдати кип'ятком (фото 11). Хочеться хрУмкоту – не проливаємо кип'ятком, а одразу викладаємо щільним шаром поверх картоплі (фото12). Поверх шару цибулі – знову додаємо кетчупу за смаком (фото 13), чи не додаємо, а потім пару ложок майонезу і акуратно розмащуємо всі ці приправи поверх цибулі (фото 14). Розмащується воно не дуже: густі соуси тягнуть за собою цибулю. Але терпіння і бажання отримати смакоту вам допоможуть в цій роботі. Спішити все одно нікуди: духовка ж іще гріється Якщо на деку все готово і духовка вже нагрілась до 200°C, ставимо деко в духовку на 50хв. Вам краще знати, як пече ваша духовка, тому положення вище-нижче визначите самі: щоб рівномірно пеклось знизу і зверху та не підгорало. А тим часом, поки там все печеться і пахне, натираємо на тертку шматочок того, що у нас називають твердим сиром. І чекаємо. Можна вирівняти спину, чи полежати, головне - не заснути)). Готовність продукту я визначаю дерев'яною паличкою, причому НЕ з гострим кінцем: паличка для їсти рис. Щось типу гострої зубочистки запросто проткне недопечену картоплю чи гарбуз і блюдо вам буде не до смаку. Починати перевіряти потрібно раніше, ніж вийшов час: овочі у всіх різні і, можливо, все спечеться трохи раніше. Якщо все готово, посипаємо блюдо зверху тертим сиром – і назад в духовку (фото 15). Дивимось через скло: тільки сир «поплив» - блюдо готове (фото 16). Дістаємо і даємо йому часу вистигнути, нічим не накриваючи. Якщо блюду дати вистоятись, воно буде набагато смачнішим - перевірено. А коли ще й сир попався більш-менш годящий, то у блюда буде приємний молочний аромат. Смачного (фото 17-18)!! Ще де-кілька слів. 1. Є один нюанс: якщо виготуєте цю печеню восени, коли всі овочі ще соковиті, то в готовому блюді знизу може зібратись трохи соку. Він там зайвий, але це легко виправити. По-гарячому, в куточку дека вирізаємо невеликий шматочок печені і злегка нахиляємо деко на цей кут: сік стече туди і ви легко виберете його ложкою. Потім ставимо деко стигнути. А коли будете готувати по весні, уже стільки соку не буде. 2. Блюдо це універсальне. В цей рецепт можна додати солодкий перець, томати, грибочки, соєвий соус, зелень (в кінці приготування), шкварки чи шматочки шашлику – політ фантазії обмежений тільки розмірами дека Мені, наприклад, експеримент із смаженою вареною ковбасою менше сподобався: мабуть тому, що в ній є все що завгодно, крім м'яса, а я не вегетаріанець. І будьте уважні: смажена олія із овочевим соком може викликати печію. Тому, підбирайте інгредієнти за своїм смаком і вподобаннями. Але сам овочевий «гарнір» в цьому блюді – неперевершений. Минулого разу, коли я додавав куряче стегно, блюдо ми з'їли за один вечір (ходили й ходили за добавкою), а це не мало: в сирому вигляді продукт заважив 3кг100гр.! Готового не здогадався зважити. І їли всі ті, хто гарбузової каші чи пиріжків з гарбузом в рот не беруть Так що, фантазуйте, пробуйте – смачного і корисного вам!
|
Автор: | clocot [ 25 грудня 2018, 23:11 ] |
Тема повідомлення: | Re: Кулинария |
Для частой готовки мяса, очень важно на кухне иметь мощную и современную вытяжку. Мне то повезло, мне муж нашел тут такую классную модель от бош. Она не просто стильно смотрится на кухне, но еще и очень легко и просто моется, своими силами. |
Автор: | Alik80 [ 05 лютого 2019, 22:51 ] |
Тема повідомлення: | Кулинария |
Спасибо за рецепт, хоть я не очень умею готовить , рискну жене сюрприз сделать. |
Автор: | alex_b52 [ 18 лютого 2019, 14:30 ] | |||
Тема повідомлення: | Re: Кулинария | |||
Доброго дня, друзі. Сьогодні не буде нічого оригінального, нового і секретного. Це буде просто нагадування для тих, хто про цю страву забув, забігавшись в щоденній суєті, чи нова інформація для тих, хто ще про неї не знав. Картопля в рукаві з овочами та м"ясом. В інтернеті рецептів море - я ж робив так, як написано нижче. Було в наявності: 0,5кг свинини, 1,2кг картоплі, велика (як кулак) цибулина, зовсім середненька морквина, приправа для м"яса, пару зубчиків часнику, базилік, коріандр, молотий перець, сіль, лавровий лист і столова ложка соєвого соусу "Теріякі" - нічого дефіцитного чи дорогого із приправ. Картоплю чистимо, миємо і ріжемо на 4 чи 8 частин, залежно від розміру. Потім викладаємо на рушничок зтекти і просохнути. Такими ж за розміром шматочками нарізаємо м"ясце (помите), забираємо воду з нього паперовим рушничком і теж нехай підсихає далі на повітрі. Морквинку нарізаємо кільцями не товстіше 3-4мм. Якщо порізати товстіше - існує можливість гризти напів-готову моркву (довелось цього разу: спішив і "нарубав" моркву). Цибулю чистимо, ріжемо пополам, потім кожну половинку, вже на дощечці, ще раз пополам - і далі нарізаємо як кільцями. Читав колись, що можна порізати просто цілими кільцями, а потім їх скласти стопкою і це все порізати на 4 частини: тож нехай той, хто це придумав сам з нею і ... пробує. Часник чистимо, зубчик можна роздушити ножем, або порізати повздовж навпіл. Вмикаємо духовку на 185°C. Беремо велику миску (щоб помістились всі наші інгредієнти), всипаємо на дно моркву і цибулю, потім кладемо м"ясо. Солимо за смаком і навичками, додаємо половину спецій і часник. Перемішуємо. Додаємо картоплю, другу половину спецій, досолюємо, поливаємо соєвим соусом - і перемішуємо. Якщо у вас солоний соус, врахуйте це при солінні блюда. Все готово до закладки. Далі - відрізаємо рукав для запікання по розміру дека, в якому будемо готувати. Зав"язуємо один кінець, через інший - завантажуємо: кладемо лавровий листочок, засипаємо всю суміш; кладемо другий лавровий листочок - і зав"язуємо рукав. Рідини додавати не потрібно. Дно дека можна застелити пергаментом, якщо деко старе та існує шанс порвати рукав. В рукаві можна голкою наколоти кілька дірочок зверху для виходу пару - аби не луснув. Ставимо деко з нашим блюдом в духовку на 50-60хв.: час орієнтовний, все залежить від духовки та овочів. Готовність перевіряємо за м"якістю картоплі (через рукав) та за її кольором. Якщо хочеться скоринки на картоплі - по готовності увімкніть в духовці гриль, розріжте та розведіть в сторони рукав і ще десь 8-10хв. потримайте страву в духовці. Смачного)) Це блюдо також універсальне: можна замінити свинину на телятину, додати печериць (пробував, смачно), солодкого перцю, броколі, томатів або кетчуп, майонез - все, що ви вважаєте смачним. При цьому будуть мінятись смак і аромат. Якщо ви не додаєте рідину (вода, олія і т.д.), то отримаєте ще кілька ложок смачнючого бульйону, яким можна полити блюдо при подачі на стіл, в іншому випадку - отримаєте соус. Кількість спецій в грамах не писав, тому що вже все роблю "на глазок", з досвіду. Можна щось із приправ додати за смаком, можна навпаки - звідси прибрати. Буде ще смачніше, якщо м"ясце замаринувати. Нема часу гратись із ним? - купіть мариноване на шашлик в супермаркеті. У являєте цей запах, коли ви розріжете пакет? А смаааааак....мммммм...... ... а тут ще хтось в двері дзвонить - о! кума з пляшкою принесло.... ммммм.... Спробуйте - не пожалкуєте
|
Автор: | tacha79 [ 19 лютого 2019, 21:26 ] |
Тема повідомлення: | Re: Кулинария |
Добре, що вже повечеряв як читати почав. Суть та-ж, але я мясце перед закладкою трохи обсмажую до легенької шкоринки і роблю в керамічному казанку. |
Автор: | alex_b52 [ 20 лютого 2019, 13:22 ] |
Тема повідомлення: | Re: Кулинария |
tacha79 написав: Добре, що вже повечеряв як читати почав. Суть та-ж, але я мясце перед закладкою трохи обсмажую до легенької шкоринки і роблю в керамічному казанку. Підсмажене м"ясце дає гостроту і аромат Собі теж уже давно хочу купити величенького керамічного казана, щоб на всю сім"ю блюда вистачило. Часом приїздять до нас на виставки майстри із своїми керамічними виробами: гарне все в них таке, до толку, тільки ж дороге "з холєри"... |
Сторінка 1 з 26 | Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |