Lada Syndicate Club

Український ВАЗ клуб
Сьогодні: 28 березня 2024, 11:48

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]




Створити нову тему Відповісти  [ 389 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 21 квітня 2023, 09:54 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Для посміхнутись.
Вчора пригощався делікатесом: "марочним" (витриманим рік і 4 місяці) печивом))
Порпався в бардачку авто і виявив пакетик з печивом, яке сам пік на смальці ще перед початком війни. "Аварійне" - взяв його з собою в дорогу, але так і не з'в. Пережило з нами аварію, а потім всі сезони року - до вчора. Було йому в салоні і холодно, і жарко. Зберігалось в поліетиленовому пакеті, без паперу. Не задубіло на камінець - розсипчасте, не зіпсувалось, немає неприємного запаху, нормальне на смак. Так що, натурпродукт він і є натурпродукт. і консерванти натуральні в ньому: мед, сіль, цукор.
Рецепт вище в темі: заготовляйте "десертний" пеммікан - випробувано на собі))


Приєднані файли:
8.jpg
8.jpg [ 279.34 Кб | Переглянуто 1341 разів ]
Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 21 квітня 2023, 21:57 
Офлайн
LSC - SPAMER

З нами з: 09 березня 2014, 21:24
Повідомлень: 631
Звідки: Киев
Has thanked: 38 times
Been thanked: 79 times
Имя по паспорту: Сергей
Авто: Kia Ceed
Теж в багажніку тривожний рюкзачок лежить, ще на початку війни вкинув, діти влітку шоколадки повитягували, а інше осталось, треба якось передевитись, обновити, або може виставить в гаражі.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 23 травня 2023, 10:07 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Напишу, як я готую "картоплю по-флотськи": так це блюдо назвали у мене вдома))
Хоча цей рецепт і схожий на картопляне п'юре з тушонкою, але воно має зовсім інший смак і аромат свіжих продуктів.
Свинину (м'якоть, ребра, рульку - що є) ріжу на шашличні шматки і ставлю тушитись в скороварці, додаючи за смаком приправу, сіль, перець і лавровий листок. Обов'язково туди розчавлюю ножем два зубки часнику. Можна тушкувати м'ясо будь-як, але так простіше.
Поки процес іде, чищу повну каструлю картоплі.
Оббираю невелику цибулину, або половину великої. Нарізаю дрібненькими кубиками.
По закінченню тушкування м'яса, дістаю його вистигати. Потім, необхідну кількість шматочків - скільки жадібність дозволить)) - розбираю буквально на волокна в окрему мисочку.
Картоплю мию і дрібно нарізаю в каструлю. Вибравши варений часник, горошини перців і лаврові листки, юшку із скороварки, в якій тушкувалось м'ясо, виливаю в каструлю до картоплі. Присолюю. За необхідності, додаю звичайної води - стільки, аби рідину після варіння картоплі не зціджувати: залишок навару я розчавлюю потім з картоплею. Так смачніше і корисніше. Знаючи об'єм каструлі, це не важко зробити, маючи певний досвід.
Картопля вариться на п'юре.
***В холодильнику я завжди тримаю коробочку з рідиною і жиром, яку збираю після запікання підчеревини чи м'яса. Там і юшка, яка стала холодцем, і жирок зверху. Ця субстанція ароматно-гостренька: приправляти нею каші, макарони чи картоплю - саме воно.
Отже, на жирку з коробочки, на маленькому вогні, пасерую цибульку до прозорості - аби втратила гіркоту, стала солодкувата і м'яка. І не пригоріла: у нас зажарки ніхто не любить, включаючи мене. В кінці додаю до неї розібране м'ясо і ще хвилину-дві все прогріваю, постійно перемішуючи. Знімаю з вогню і ставлю "пошептатись" під кришкою.
По готовності картоплі, додаю до неї кілька ложок застиглої юшки з коробочки і 50г вершкового масла. Картопля буде особливо м’якою і ароматною, якщо додати ще пів-склянки молока (залежить від об’єму звареної картоплі). Розминаю в п'юре. Потім, вигортаю в п'юре із сковорідки цибульку з м'ясом і ложкою ретельно вимішую. Якщо є, то ще додаю подрібненого кропу і петрушки. Вимісив - і під кришку: постояти хвилин двадцять, заспокоїтись, пройтись ароматами і смаками.
Смачного, друзі.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 31 травня 2023, 11:14 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Випадково наштовхнувся в інтернеті на шашлик-наполеон. Я би таке блюдо шашликом не назвав, але має бути смачно. Даю зсилки на два відео. Якщо з кожного взяти щось корисне і зробити одне, то можна спробувати. В ютубі їх вагон.
Тут у відео одразу два види такого шалику:
Цитата:
Шашлык без фарша называется - НАПОЛЕОН.
А шашлык с фаршем называется - МАРВАРИД (жемчужина)

- але довго і нудно розтягнуто: я дивився на швидкості 1,5.


А в цьому відео все просто і швидко, хоч і без коментарів.



Можливо, хтось із вас робив чи куштував таке - поділіться враженнями.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 08 червня 2023, 09:59 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Після того, як м'ясний ринок завалили м'ясом і "нібисалом" різних корейсько-в'єтнамсько-і ще хто-зна яких свиней, наші люди, які звикли до нормального сала товщиною на п'ять пальців, почали шукати способи це все добро споживати.
Отже, ще один рецепт із сала, яке продається пластами – саме дешеве сало на базарі.
Кілограм такого пласта чистити-мити, висушити. Сало зняти зі шкірки і, якщо вона м’якша від підошви черевика, то порізати її, присолити і з’їсти. Кілограм сала, за рецептом, має бути без шкірки, тому краще купити 1,2кг того сала.
Сало порізати «соломкою» не товстіше 1см, викласти в якусь ємність з кришкою.
Невелику цибулину порізати дрібненькими кубиками.
Невелику морквину натерти на «крупну» тертку.
1 зубок часнику вичавити в ємність до сала і додати туди ж цибулю з морквою.
Додати туди ж:
1 столову ложку солі,
1 чайну ложку копченої паприки,
присипати за смаком чорним молотим перцем – краще сумішшю перців,
по 1/5 ч.л. молотих: коріандру, тмину, лаврового листа.
Все добре перемішати і кілька хвилин вимішувати.
Накрити кришкою і залишити на пів години маринуватись при кімнатній температурі.
Додати в суміш одне яйце і ще раз добре перемішати.
Розділити суміш на дві частини. Відрізати необхідну кількість рукава для запікання, зав’язати один кінець. Викласти всередину одну частину суміші і сформувати в батон («цукерку»): замотувати рукав, ущільнюючи суміш і видаляючи повітря. Щільно зав’язати вільний кінець рукава і обв’язати готовий батон шпагатом зовні, як обв’язують батони вареної ковбаси чи м’ясо для копчення.
Викласти на деко обидві «цукерки» і зробити зверху товстою голкою кілька отворів в пакетах для виходу пару і повітря. Поставити в духовку при 170°С на одну годину.
По готовності, дістати з духовки і проколоти ножем пакети знизу – аби витік топлений жир, тоді готовий продукт не буде жирним по всій поверхні. Накрити батони дощечкою і поставити під гніт.
Після повного вистигання, щільно обмотати поверх харчовою плівкою і поставити під гнітом в холодильник на ніч.
Якщо є бажання довго таке сало зберігати, то краще в морозильній камері. До речі, тоді його легше і нарізати.



Востаннє редагувалось alex_b52 в 23 жовтня 2023, 15:46, всього редагувалось 2 разів.

Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 18 червня 2023, 18:22 
Офлайн
LSC - SPAMER

З нами з: 09 березня 2014, 21:24
Повідомлень: 631
Звідки: Киев
Has thanked: 38 times
Been thanked: 79 times
Имя по паспорту: Сергей
Авто: Kia Ceed
Робили ми якось шашлик наполеон.
Із мінусів, дуже багато підготовки, трохи незручно смажити, сало капа і горить, смак на любителя, дуже виходить жирним, як закуска підходить.
Із плюса, є смисл робить коли сухе мясо, типу битка, ошийок та лопатку нехрен переводить.
Як висновок, робити сам не буду, яле як хтось зробить, то їсти буду :yes: .


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 19 червня 2023, 09:44 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
tacha79 написав:
...Як висновок, робити сам не буду, яле як хтось зробить, то їсти буду :yes: .

:good: :hahaha:


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 19 червня 2023, 15:53 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Перед приготуванням пшеничної чи ячмінної каші, завжди обсмажую крупу на сухій сковорідці: вигорає пилючка, каша має приємний запах димку, наче з вогнища, і завжди буде розсипчаста. Але щоб в сковороді парити макарони, замість варити в каструлі, то раніше не робив. Та виходить теж не погано. Що мені подобається в цьому рецепті, так це те, що макарон залишає весь аромат і смак в собі, а не виливаєш навар через друшляк в каналізацію, та ще й миєш готовий макарон сирою водою. Отже.
Макарони.
100г макаронів (трубочки)
200мл курячого бульйону для посилення смаку, хоча можна просто гарячої води.
Якщо не по грамах, а "в стаканах", то на два стакани макаронів – приблизно півтора стакани (350мл) курячого бульйону, або ароматизованої води: вода + кубик курячого бульйону. Зважайте лише, що в кубику "з Галі" є сіль і перець. Або просто влийте стакан гарячої води і не партесь. Воно і так ясно, що на бульйоні смачніше, але він далеко не завжди є під рукою.
На сковорідку влити дві столових ложки рослинної олії - яку споживаєте.
Всипати макарони, перемішати і обсмажувати 1 хвилину.
Додати бульйон чи воду. Перемішати, накрити кришкою і поставити на самий мінімальний вогонь. Тримати так, поки макарони не вберуть всю воду (приблизно 15 хвилин – залежить від макарону).
Відкриваємо кришку, пробуємо готовність і, якщо залишилась вода – випаровуємо її.
Макарони на курячому бульйоні готові.
Соус.
В сотейнику змішуємо 1 ст.л. вершкового масла з верхом і 1 ст.л. олії на маленькому вогні. Коли розтане, додати 1 зубчик мілко подрібненого часнику. Нагрівати, помішуючи, поки не з’явиться часниковий запах.
Для загущення соусу, додаємо 1 ст.л. муки з гіркою. Обсмажувати, поки запах муки не перестане забивати інші запахи.
Коли з’явиться спільний запах муки і часнику, додати столову ложку томатної пасти - перемішати.
Додати 1 стакан курячого бульйону і розмішати. Підняти вогонь до середнього і, постійно помішуючи, довести соус до потрібного загущення (приблизно консистенція кефіру). Додати в соус сіль і спеції за смаком, розмішати, зняти з вогню.
Додати соус до макаронів і з’їсти їх.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 26 червня 2023, 19:01 
Офлайн
LSC - SPAMER

З нами з: 18 березня 2014, 22:51
Повідомлень: 2620
Has thanked: 339 times
Been thanked: 465 times
Имя по паспорту: Юрій
Авто: ВАЗ 21140
Дружина любить каву з вершками. Коли закінчилися вершки і з пачки нічого не витікає, маленький лайфхак, надрізаєте уголок і там вершків ще на цілу порцію! Уявляєте скільки люди в сміття викидають.
Приєднання файлів:
photo_2023-06-26_18-55-50.jpg
photo_2023-06-26_18-55-50.jpg [ 64.78 Кб | Переглянуто 1198 разів ]


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 30 червня 2023, 10:51 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Знайшов відеорецепт. І дуже ж мені закортіло такого блюда. Виглядає все ніби просто. І взагалі, вирішив я, це – блюдо для студентів.
МАКАРОНИ з консервами.
1. Чотири зубки часнику подрібнити ножем. Великий пучок петрушки подрібнити ножем. В глибоку сковорідку влити пару ложок олії і обсмажувати часник на мінімальному вогні 1хв. Додати петрушку і ще 1хв. обсмажувати, помішуючи. Додати 120мл білого вина і проварити все 2хв. Посолити і поперчити.
2. Відварити макарони звичайним способом (порція на одного/двох). В кінці приготування, набрати чашку води, в якій вони варились. Відцідити. Висипати в сковороду до часнику з петрушкою.
3. Відкрити дві банки рибних консервів "тунець в маслі". Висипати рибу в миску і виделкою ретельно розім’яти з маслом. Висипати до макаронів.
4. Влити трохи води з чашки, яку набрали, коли варили макарони. З таким розрахунком, щоб через дві хвилини вона практично випарувалась. На маленькому вогні протушкувати все 2хв.
Готово.

Перший «сюрприз» чекав на мене в магазині: самий дешевий консервований в маслі тунець коштує 72грн. … і до 120грн. за баночку. Для студентів-мажорів, мабуть. Купив замість двох банок одну і за 72грн. :crazy:
Другим сюрпризом була допомога вдома: макарони відварили, воду відцідили… всю... Хотіли допомогти.
Білого вина вдома не виявилось.
А останню петрушку покришили на салат до майбутнього блюда з тунцем – помічники рецепту не читали :pardon:
Але, як співав Володя Висоцький: «Уж если я чего решил – так выпью обязательно!».
Голівку молодого часнику подрібнив і обсмажив на олії.
Замість вина взяв 1,5 стакани звичайної води (бо макаронів варених виявилось аж 1кг! – щоб було на всіх) і розвів дві чайних ложки з верхом томатної пасти. Аромату сухого вина, звісно ж, не було, але кислинка до рибки була.
Додав її до часнику і проварив на маленькому вогні. Досолив і доперчив. Макарони висипав в сковорідку і перейшов до консервів.
Одразу скажу: однієї банки риби на стільки макаронів зовсім мало. Там, в рецепті, дві банки на одну-дві порції макаронів робили, а у мене одна банка на 1кг :hahaha: .
Розім'яв, висипав на макарони, переколотив і почав тушкувати. Ще по дорозі досолив і доперчив. Коли було готово, зняв з вогню. Накришив кропу і присипав зверху. Перемішав.
Вийшло доволі незвично, але смачно. Аромат риби був і кріп підійшов цілком. Отже, моя фантазія має право на життя. По результату вирішив, що можна було взагалі купити рибу в томаті кілька банок: і дешевше, і макарони (паста) томат люблять.
… Але жував і думав, як той Їжачок в тумані: а які ж ви в дійсності на смак, «справжні» макарони – з петрушечкою, сухим вином, двома банками рибки по 120грн.?....
:YMDAYDREAM:


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 30 червня 2023, 18:26 
Офлайн
LSC - SPAMER

З нами з: 18 березня 2014, 22:51
Повідомлень: 2620
Has thanked: 339 times
Been thanked: 465 times
Имя по паспорту: Юрій
Авто: ВАЗ 21140
Олексію, ти попробуй макарони із військовою тушонкою, язика проковтнеш і нічого видумувати не потрібно. Головне макарони правильно відварити.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 02 липня 2023, 10:42 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 01 березня 2014, 11:39
Повідомлень: 3101
Звідки: г.Первомайск Николаевская обл.
Has thanked: 370 times
Been thanked: 398 times
Имя по паспорту: Денис
Авто: ВАЗ 21114
Леон написав:
Олексію, ти попробуй макарони із військовою тушонкою, язика проковтнеш і нічого видумувати не потрібно. Головне макарони правильно відварити.

Головне ту тушонку знайти, а не те що дають.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 03 липня 2023, 09:25 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Леон написав:
Олексію, ти попробуй макарони із військовою тушонкою, язика проковтнеш і нічого видумувати не потрібно. Головне макарони правильно відварити.

Я макаронів з тушонкою в армії наївся до .... досхочу. І не аби якої тушонки. Служив в Чехії, а тушонку їв Вінницьку)). Щоб там не казали, а тоді вона була нереально смачна, в ній було м'ясо, на неї були гости і т.д. В армію постачали банки в картонних ящиках, перемащені солідолом тонким шаром для нормального зберігання, а наклейки до банок збоку в ящику пачкою лежали. Колись нашу тушонку і в москву, і в ленінград возили. Тут уже, як Денис каже, вона була "саме та", а не теперішня, із ніби м'яса.
А видумувати щось інколи хочеться. Я тими макаронами просто підтримав тему і хотів трішки підняти всім настрій.
Далі піде консервація: поділіться рецептами смачними.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 13 липня 2023, 16:27 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Ніхто не ділиться маринадами. Тоді кілька рецептів для шанувальників оцту.

1.
0,5кг маленьких огірочків помити і відрізати кінчики, порізати навпіл. Викласти в контейнер чи миску з кришкою. Додати: пригоршню дрібно нарізаного кропу, вичавити туди два зубки часнику, ½ ч.л. солі, 1 ч.л. цукру, поперчити і долити 3ст.л. олії. Накрити контейнер кришкою і все добре перетрусити, аби сіль і цукор розмішались. Додати 1ст.л оцту, перетрусити. Поставити в холодильник на дві години і можна їсти.

2.
0,5кг маленьких молодих кабачків з тоненькою шкіркою помити і нарізати дисками - як можна тонше. Скласти в миску і всипати 1ч.л. солі. Перемішати і залишити відстоюватись на пів години.
Маринад: вичавити в посудину 3-4 зубки часнику, приперчити чорним молотим перцем. Додати: 2 ст.л яблучного оцту, 1 ст.л. меду і 3 ст.л. олії. Всипати пригоршню дрібно нарізаного кропу і перемішати. З кабачків зцідити сік і додати маринад. Перемішати, накрити кришкою. Поставити в холодильник на дві години і можна їсти.

3.
Помідори 700г: помити, порізати на 6-8 частин (від розміру), вирізати серцевинки. Скласти в миску.
Болгарський перець середнього розміру почистити, помити, порізати і покласти в чашу блендера. Додати три зубки часнику і все разом змолоти.
Додати до помідор: молотий перець із часником, 1ч.л. солі, 2ч.л. цукру, приперчити чорним молотим перцем, додати 1/2ч.л. копченої паприки, 4ст.л. олії. Акуратно перемішати все ложкою. Всипати пригоршню дрібно нарізаної зелені какрити кришкою і знову перемішати. Поставити в холодильник на дві години і можна їсти.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 14 липня 2023, 13:17 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
1.
Проквашені («протяті») помідори. Їсти на зараз.
Помідори помити, зробити невеликі хрестоподібні надрізи, або проколоти в кількох місцях шпажкою і укласти в ємність для квашення (наприклад: прозоре пластикове відро), яка може щільно закриватись кришкою.
Помідори найкраще брати тонкошкірі, не м'ясисті, а водянисті. Сорт «сливка» для цього не підійде.
На 3 кг помідор: 1 середня головка часнику, невеликий пучок парасольок кропу, чорний перець, духм’яний перець, гостра перчинка порізана шматочками, 2-3 лаврові листочки. Можна ще вкинути кілька шматочків кореня хрону, по кілька листочків смородини і вишні.
Розсіл на 1 літр води: по 2 ст. л. цукру та солі, перемішати і закип’ятити.
Коли все закипіло — залити цією водою помідори. Так щоб були нею покриті. Закрити кришкою.
На цьому етапі, краще залишити зовсім невеликий проміжок між кришкою і відром, щоб зайвий маринад під час квашення міг вільно витікати.
А ще, відро потрібно поставити в велику миску, або будь-яку іншу ємність, в яку і буде найближчі 3-4 дні зливатися зайва рідина, що витекла з відра.
Поставити всю цю конструкцію кудись при кімнатній температурі, щоб не заважала, на 3-4-5 днів.
Помідори грають і квасяться. Усередині виходять газованими. Весь вміст просолюється.
Через 3 доби можна зняти першу пробу. Якщо смак влаштовує - відправити в холодильник на зберігання, доки не з'їдяться.
Зберігати ємність в холодильнику вже щільно закритою, приблизний термін зберігання: 2-3 місяці в холодному місці.
Потрібно намагатися, щоб овочі були повністю занурені в розсіл-маринад, а кришка стикалася "в контакт" з ним. Та якщо їсти швидко, то це вже не так важливо.
2.
Квашені помідори в банках на зиму. Дав відео, бо довго то все описувати. Ми робимо практично так само, різниця в кількості зелені і солі з цукром. Важливо звернути увагу, що автор каже про воду: я колись залив сиру воду з-під крану (відстояну, ніби без хлорки?) в квашені огірки та помідори, то все викинув - згнило. тепер беру з фільтра.
З гірчицею спірне питання: є люди, які її на дух не сприймають, та в помідорах її так сильно не чути. В добре холодному погребі помідори і без гірчиці довго зберігаються.



3.
Квашені помідори на зиму - як бочкові. Зберігати такі помідори можна не лише в холоді, а й за кімнатної температури.
Інгредієнти:
Помідори (брати не перестиглі)
Листя і корінь хрону
Листя вишні
Листя смородини
Парасольки кропу
Часник 10-12 зубчиків
Чорний перець горошком
Запашний перець
Гірчиця в зернах 1 ст. л.
Гірчичний порошок 1 ст. л.
Розсіл:
На 1 літр води
Сіль 60 г.
Цукор 30 г

Приготування:
На дно відповідної за розміром ємності закладаємо листя хріну і корінь по бажанню порізавши його на частинки, вишні, смородини, пластини часнику, парасольки кропу, чорний перець горошком і запашний перець.
Максимально щільно укладаємо помідори та присипаємо зерновою гірчицею.
Помідори краще брати щільні та не перестиглі.
Зверху знову укладаємо листя смородини, вишні, пластини часнику, чорний перець горошком і парасольки кропу.
У холодній питній воді розчиняємо сіль із цукром і доверху заливаємо помідори холодним розсолом,
закриваємо листям хрону і присипаємо гірчичним порошком.
Встановлюємо невеликий вантаж, накриваємо кришкою (по можливості) та залишаємо при кімнатній температурі на 7 днів.
Через 7 днів відкриваємо ємність, прибираємо “захисний” шар із листя хрону і можна відразу ж знімати пробу, помідори повністю готові.
Якщо плануєте зберігати їх в підвалі або холодильнику, просто накривайте ємність кришкою і прибирайте на зберігання.
Для зберігання при кімнатній температурі, перекладаємо помідори в чисті банки, розсіл - разом із зеленню - переливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і кип’ятимо 2-3 хвилини.
Заливаємо банки з помідорами гарячим розсолом - без зелені, закручуємо кришками, перевертаємо, залишаємо до остигання і зберігаємо у звичайній шафці на кухні, або на балконі.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 389 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Далі

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
cron
Працює на phpBB® Forum Software © phpBB Group
Український переклад © 2005-2011 Українська підтримка phpBB