Lada Syndicate Club

Український ВАЗ клуб
Сьогодні: 28 березня 2024, 20:39

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]




Створити нову тему Відповісти  [ 389 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 26  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 25 березня 2020, 13:48 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Вчора знову пік качку, тільки трохи інакше, ніж минулого разу http://forum.lsc.org.ua/viewtopic.php?f=53&t=4943&start=45
Маринад: соєвий соус 100г, цедра одного апельсина, сік із того ж апельсина, потертий на міленьку тертку корінь імбиру (десь 25г), дві столових ложки меду. Розмішав до розчинення меду, бо він був не рідкий. Підготовлену качку підсушив рушничками і на повітрі. Поклав в пакет і гарно обмастив тим соусом. Він рідкий, але завдяки меду гарно прилипає до шкірки. Решта збігла. Вилив залишок всередину качки і в пакет, зав"язав - і в холодильник на ніч. Періодично тим пакетом крутив, щоб качка зі всіх сторін маринувалась (технологія як при маринуванні шашлику).
На другий день її дістав, обтер зі шкірки цедру, обмастив свіжим тертим часником, присипав прованськими травами і паприкою.
На дно дека постелив фольгу. На неї поклав кружки картоплі: середня картоплина порізана на диски товщиною 5-6мм, можна і товстіше. Картоплю обмочував тим же маринадом з качки. На картоплю зверху поклав качку. Я її нічим не фарширував, бо у мене цього не люблять. Але кислі яблука там були б в самий раз. Зверху покрив це все фольгою - не обомтував, а ніби зробив ковпак над качкою, притисши фольгу до качки і дна дека. Духовку розігрівав до 180*С і тримав там качку біля 3год. (домашня качка). Періодично виймав і поливав її тією юшкою, що була в деці. Фольга легко знімалась, зберігаючи форму, і ставилась назад. Можна також використовувати той маринад, що залишився, якщо ви його не встигли вилити. Готовність блюда перевіряйте періодично зубочисткою, а краще "на зуб" - різні качки, різні духовки.
В кінці приготування зняв фольгу і трохи потримав блюдо при 210*С, щоб скоринку зробити.
Результат: неймовірний запах і смак м"яса, а картопля просто бомбезна. Звичайно, багато залежить тут від самої качки: ця була породи, на якій майже немає жиру і вона не має того приторного запаху качиного. Але, в такому варіанті на виручку прийдуть яблука і чорнослив. Із висновків: можна було б додати солі, не дивлячись на солоність соєвого соусу, і трохи перцю - для гостроти, бо м"ясо трішки солодковате. Але й при такому розкладі від качки вже мало що залишилось)))
Смачного.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 25 березня 2020, 20:33 
Офлайн
LSC - SPAMER

З нами з: 18 березня 2014, 22:51
Повідомлень: 2620
Has thanked: 339 times
Been thanked: 465 times
Имя по паспорту: Юрій
Авто: ВАЗ 21140
В сусіда знов качка пропала :jokingly:


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 25 березня 2020, 22:31 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 01 березня 2014, 11:39
Повідомлень: 3101
Звідки: г.Первомайск Николаевская обл.
Has thanked: 370 times
Been thanked: 398 times
Имя по паспорту: Денис
Авто: ВАЗ 21114
Леон написав:
В сусіда знов качка пропала :jokingly:

:rofl: :rofl: :hahaha: :good:


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 26 березня 2020, 13:40 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
От бешкетники: я їм про смакоту, а вони мене на Бога беруть! :hospital: :hahaha:
Давно хотів сказати, що до температури в духовці: ±10°C має розбіг, уже перевірено. А я тішився цифрами 175, 180, 190... :pardon:


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 26 березня 2020, 15:02 
Офлайн
LSC - SPAMER

З нами з: 18 березня 2014, 22:51
Повідомлень: 2620
Has thanked: 339 times
Been thanked: 465 times
Имя по паспорту: Юрій
Авто: ВАЗ 21140
А духовка яка? Я собі додатково термометра поставив, бо їхня шкала для красоти. У мене на 10С менше ніж по шкалі. Також від висоти в духовці залежить. Термометр надійніше.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 27 березня 2020, 10:08 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Електрична духовка з електронним термометром - показники на табло, регулятори,таймер, гріль, конвекція - "модня" колись була. А пече однак нерівномірно, хоча і є різні режими типу "ти зверху - я знизу", "по черзі", "без нас" і т.п. Потрібно приноровлюватись як до звичайної газової. І ми вже звикли до неї: готуємо все, що потрібно, все влаштовує. Тільки точність нагріву "гуляє".


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 27 березня 2020, 14:19 
Офлайн
LSC - SPAMER

З нами з: 18 березня 2014, 22:51
Повідомлень: 2620
Has thanked: 339 times
Been thanked: 465 times
Имя по паспорту: Юрій
Авто: ВАЗ 21140
Олексію починай маленький бізнес, готуй на замовлення з доставкою до дому, тепер на це попит. Вінницькі бізнесмени-депутати домашню качечку за 100$ від шефа нехай скуштують. У нас сусідка так торти пече і може курочку запекти.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 28 березня 2020, 13:04 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 01 березня 2014, 11:39
Повідомлень: 3101
Звідки: г.Первомайск Николаевская обл.
Has thanked: 370 times
Been thanked: 398 times
Имя по паспорту: Денис
Авто: ВАЗ 21114
Дійсно, отримав безкошно стартап.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 28 березня 2020, 14:49 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Леон написав:
Олексію починай маленький бізнес, готуй на замовлення з доставкою до дому, тепер на це попит. Вінницькі бізнесмени-депутати домашню качечку за 100$ від шефа нехай скуштують. У нас сусідка так торти пече і може курочку запекти.


Чесно кажучи, друзі, не раз вже про це думав. Жаль, що нема приватного будинку "під рукою": поставив би коптильню і робив м"ясце-сальце-ковбаску-рибку... квасив би огірочки-помідорчики... гнав би "вакцину"... Або міні-пекарню відкрив - теж варіант.
П.С. А життя таке, що "ще не вечір"... тим більше, що за вихід на пенсію скоро дійсно штрафувати будуть...


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 28 березня 2020, 19:07 
Офлайн
LSC - SPAMER

З нами з: 18 березня 2014, 22:51
Повідомлень: 2620
Has thanked: 339 times
Been thanked: 465 times
Имя по паспорту: Юрій
Авто: ВАЗ 21140
З таким розмахом потрібна реєстрація і всі дозволи, або приїде воронок з усіма наслідками. Почни спочатку поступово знайомим, друзям знайомих і т.д., а тоді побачиш як піде і варто чи ні. У нас на ринку одна жінка капусту квашену продає, так до неї завжди черга стоїть. Каже мені ця капуста вже сниться. Уявляєте скільки її потрібно нашинкувати і наквасити. Але капуста дійсно смачна і копійка пливе.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 30 березня 2020, 10:55 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Знаю я про цю "кухню". Але не це саме досадне - ще приїдуть "криша", "піддашки", "стеля" і "фундамент"... І тоді ти пошлеш все це починання танунах. Як колись мій один знайомий, що тримав міні-олійню і займався макаронами.
Така селява.
Так що, краще вже займатись "мелко-серийным производством" - тією ж капустою, огірками, качкою, тортами...


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 04 квітня 2020, 17:19 
Офлайн
LSC - SPAMER

З нами з: 18 березня 2014, 22:51
Повідомлень: 2620
Has thanked: 339 times
Been thanked: 465 times
Имя по паспорту: Юрій
Авто: ВАЗ 21140
Хіба тут дадуть спокійно посидіти деякі кулінари своїми шедевральними блюдами, отож доводиться і собі пітніти щоб далеко не відставати. Поскільки сусіди в мене ледачі і качок не тримають :hahaha:, а їхні кури під сімома замками, то довельсь пекти пиріжки :biggrin: .
Приєднання файлів:
IMG_00821.JPG
IMG_00821.JPG [ 311.06 Кб | Переглянуто 596 разів ]

Для першого разу непогано вийшло, поїли. Якщо так далі буде продовжуватись, то жінки нам не потрібні будуть :biggrin: лише одні затрати на них (тільки їм це в голос не кажіть, а то буде біда :biggrin: ) Рецепт брав звідси, робив просто з повидлом, оскільки було в наявності.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 05 квітня 2020, 11:50 
Офлайн
LSC - SPAMER
Аватар користувача

З нами з: 10 березня 2014, 11:12
Повідомлень: 2701
Has thanked: 606 times
Been thanked: 423 times
Имя по паспорту: Олексій
Авто: ВАЗ 21144
Може у Юриних сусідів немає качок і курей, але вони або тримають олійню, а бо торгують олією :biggrin: По нинішніх часах "варити" пончики в оліїї... :sorry:
Але ти й молодець - вийшло, як книжка пише! :good: У моїх, на жаль, зараз "табу" на смажене "во фритюре" , а то б я біляшів наробив :dance:


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 05 квітня 2020, 14:54 
Офлайн
LSC - SPAMER

З нами з: 18 березня 2014, 22:51
Повідомлень: 2620
Has thanked: 339 times
Been thanked: 465 times
Имя по паспорту: Юрій
Авто: ВАЗ 21140
Олійні теж нема :biggrin: . Я зробив хитро, взяв маленьку сковорідку, куди поміщалось лише три пиріжки і все пожарив з мінімумом олії. До того ж олія залишилась абсолютно чиста як нова, навіть кольору не змінила, тому збитків нема ніяких. А що до того що вона вже пережарена, то це не так. Пережарена олія міняє колір і жаритись повинна дуже дуже довго, а тут декілька хвилин і все готово. На все знадобилось приблизно 150-180 грам олії і грам 100 залишилось. Учимося жити раціонально :biggrin:


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
 Тема повідомлення: Re: Кулинария
Непрочитане повідомленняДодано: 11 травня 2020, 20:10 
Офлайн
LSC - SPAMER

З нами з: 18 березня 2014, 22:51
Повідомлень: 2620
Has thanked: 339 times
Been thanked: 465 times
Имя по паспорту: Юрій
Авто: ВАЗ 21140
Щось дядьки нічого не готують, або не признаються :biggrin:
Отож захотілося м'яска по бистрячку і щоб без холестирину :hahaha:
Курина грудка розрізається, натерається приправою за 3 грн.
Приєднання файлів:
IMG_01811.JPG
IMG_01811.JPG [ 178.96 Кб | Переглянуто 547 разів ]

Приєднання файлів:
IMG_01851.JPG
IMG_01851.JPG [ 285.92 Кб | Переглянуто 547 разів ]

Приєднання файлів:
IMG_01861.JPG
IMG_01861.JPG [ 307.48 Кб | Переглянуто 547 разів ]

Пів годинки маринується і на сковородку. Жариться як стейк по дві - три хвилини на сторону в залежності від товщини м'яса. І готово.
Приєднання файлів:
IMG_01881.JPG
IMG_01881.JPG [ 280.59 Кб | Переглянуто 547 разів ]

М'якеньке сочне дієтичне м'яско. Мої вмололи за милу душу.


Догори
 Профіль  
Відповісти з цитатою  
Показувати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 389 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 26  Далі

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
cron
Працює на phpBB® Forum Software © phpBB Group
Український переклад © 2005-2011 Українська підтримка phpBB