Lada Syndicate Club
http://forum.lsc.org.ua/

Кулинария
http://forum.lsc.org.ua/viewtopic.php?f=53&t=4943
Сторінка 5 з 26

Автор:  Денис 2 [ 23 вересня 2019, 21:12 ]
Тема повідомлення:  Кулинария

Ну хіба можна таке перед сном описувать? Знущання суцільне. =P~

Автор:  tacha79 [ 27 вересня 2019, 20:33 ]
Тема повідомлення:  Кулинария

а ну подробнее про крылья в микроволновке!!!
Давно, коли кум ще не був кумом, купив мікроволновку, і тоді, ще не з кумом, але найкращим другом трохи експерементували, типу картопля під парусом, тортики і т.д. з того часу прошло майже 12 років, як старший родився, і вона тільки розігріває та гарячі бутерброди робить. Останне що я в ній готував, так вроде пельмені років 5-7 назад, ще та гидота.
Крильця кладете в заводському пакунку, чи тарілка? накриваєте потім розкриваєте??
А тепер про пельмені, люблю смажені. На сковорідку трохи масла. якщо хочете на салі, то витоплюєте, а шкварки вибираєте. Пельмені краще підходять типу "вареника", а не равіолі "бубликом". В розігріте масло кладете пельмені на одну сторону, коли взялись корочкою, перевертаєте кожен і смажете далі. В цей час берете середню цибулинку і ріжете півкільцями. Коли і з іншою сторони взялась шкоринка перевертаєте, підсолюете, перчите і зверху засипаєте цибулею і трішки перемішуєте, зменшуєте вогонь і смажите 2-3 хвилини, потім ще перемішуєте, накриваєте кришкою і тушите 5-7 хвилин. Потім кришку відкрили, вогонь виключили і вони підсихають поки ви помідочики помиєте чи якийсь соус накалапуцаєте. Я люблю гірчичку зі сметанкою перемішати.
Накривати і підтушувати бажано, бо це не чебурек, і шкоринка аж по горлу дере, а так трохи помякшується..

Автор:  Леон [ 27 вересня 2019, 23:42 ]
Тема повідомлення:  Кулинария

Пельмені відварювати потрібно чи ні?

Автор:  alex_b52 [ 28 вересня 2019, 15:32 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

tacha79 написав:
а ну подробнее про крылья в микроволновке!!!
Давно, коли кум ще не був кумом, купив мікроволновку, і тоді, ще не з кумом, але найкращим другом трохи експерементували, типу картопля під парусом, тортики і т.д. з того часу прошло майже 12 років, як старший родився, і вона тільки розігріває та гарячі бутерброди робить. Останне що я в ній готував, так вроде пельмені років 5-7 назад, ще та гидота.
Крильця кладете в заводському пакунку, чи тарілка? накриваєте потім розкриваєте??

Дякую за цікавий рецепт приготування пельменів. Вони для приготування мають бути сирими і не замороженими, так? Будуть такі собі міні-біляшики) Спробую обов"язково :drinks:
Що до крилець. Я готую не в пакеті, а на емальованій тарілці, яка йшла в комплекті із мікрохвильовкою: велика, але мілка. Дно тарілки злегка змащую олійкою, або смальцем - щоб по холодному до дна не прилипло. Не накриваю, тому що в програмі приготування закладено трішки гриль, тож кришки будуть зайві. В кінці приготування окремо підсушую грилем до бажаного результату по скоринці. В залежності від маринаду та приправ, будемо мати різні смаки та кольори продукту і скоринки. Взагалі-то, переважно я мариную все сам: знаю, що я туди поклав і що потім буду їсти)) Крім сипучих приправ, використовую соєвий соус "Теріякі" для м"яса, птиці, риби: густим мащу зверху, рідким - наколюю через шприц (але не разом - буде зайвим). Курятина не як свинина маринується: тваринне м"ясо маринад в себе "бере". А курку зверху посолиш, три дні в холодильнику стоїть, спік - грудка буде всередині однак ніяка. А от коли туди соусу нашпигувати, та в крильця, та в голяжки - картина трішки міняється. Тільки без фанатизму, друзі))
Хочу ще одне порадити в приготуванні "бройлерів": курячу тушку натираю приправами, змішаними з сіллюі і сухим часником (можна і тертим свіжим) попід шкірку. Це досить легко зробити: підрізаєте шкурку біля шиї та хвоста - пліву між шкіркою і м"яском, або пальцями від"єднуєте шкірку від м"яска по всій тушці. Не спішіть, акуратно, не рвіть наскрізь. Потім пучками закидаєте туди приправи і розправляєте пальцями рівномірно по тушці. Шкірку зверху можна вже спеціями не здобрювати (чи ще раз мастити - на ваш смак), я тільки паприкою посипаю - для кольору. В цьому випадку, під час приготування, приправи не стікають з курки на дно разом із жиром зі шкірки, а залишаються на тушці. Спробуйте, так смачніше виходить.
А цей експеримент із покупними крильцями виявився вдалим, тому що маринаду зайвого в пакеті майже не було і нічого в мікрохвильовці не горіло, нічого не згіркло, все гарно підсмажилось.
Смачного))

Автор:  tacha79 [ 29 вересня 2019, 12:57 ]
Тема повідомлення:  Кулинария

Пельмені сирі, досить часто прямо з морозилки і на сковороду, але тоді трохи більше протушую.
За крильця зрозумів, в мене програми такої немає, як рішусь, то буду підбирати експриментально.

Автор:  Денис 2 [ 29 вересня 2019, 13:23 ]
Тема повідомлення:  Кулинария

З пельменями дійсно зацікавив. Теж спробую.

Автор:  alex_b52 [ 30 вересня 2019, 11:46 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

tacha79 написав:
... в мене програми такої немає, як рішусь, то буду підбирати експриментально.

Можна підбирати, або в духовці пекти: в фользі, чи в скляній/керамічній ємності з кришкою. В кінці приготування кришку відкрив, юшку (якщо є) злив і за смаком підсушив. Так само в фользі. В мікроволновці воно теж соки вигонить, але одразу й підсушує. Головне - це маринад, а гриль - то вже витребеньки.
Смачного))
ПС. Подумалось: якщо із пельменів на сковорідці можна зробити мінібіляшики, то з вареників із картоплею мініпиріжечки вийдуть? :-? :-

Автор:  tacha79 [ 30 вересня 2019, 17:51 ]
Тема повідомлення:  Кулинария

В духовці я вмію, а ось на роботі мікрохвильовка, але ж буває треба і затриматись на якусь нараду, і не одним салом голод перебивати, треба щось до сала.

Автор:  alex_b52 [ 01 жовтня 2019, 11:17 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

tacha79 написав:
В духовці я вмію, а ось на роботі мікрохвильовка, але ж буває треба і затриматись на якусь нараду, і не одним салом голод перебивати, треба щось до сала.

Тоді потрібно пристосовуватись до техніки: час/потужність.

Автор:  Леон [ 01 жовтня 2019, 15:14 ]
Тема повідомлення:  Кулинария

Основне призначення мікрохвильовки - розігрівання. Тому для готування при безвиході
alex_b52 написав:
потрібно пристосовуватись до техніки
У нас на роботі кадри сосиски в електрочайнику варили.

Автор:  alex_b52 [ 02 жовтня 2019, 10:20 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

Леон написав:
Основне призначення мікрохвильовки - розігрівання. Тому для готування при безвиході
alex_b52 написав:
потрібно пристосовуватись до техніки
У нас на роботі кадри сосиски в електрочайнику варили.

А у нас на відпочинку якось, підвипивші "кадри" в електрочайнику молюсків варили, яких на затонулій баржі нарубали. Духан такий був, що з корпусу на вулицю всі відпочивальники повискакували. А "кадри" з апетитом закушували! :biggrin:

Автор:  alex_b52 [ 10 жовтня 2019, 10:11 ]
Тема повідомлення:  Кулинария

Курйоз (маленька примітка) :write:
Вчора мені горохової каші захотілось - до сверблячки в п*ятах. Вечір, прийшов з роботи, втомився: щоб над нею не стояти і не переживати - чи збіжить, чи пригорить - намив гороху і вкинув в скороварку. Вода 2:1, виставив режим... Як воно поперло!! І як ти горох не мий - вода ж прозора вже стікала - дає піну, хоч там що. І вперше таке бачу в скороварці, щоб до дна щось приліпилось пластиліном і стало риженько-коричневеньке... Як на зло ще й воду відключили: водоканал гроші прос..в і йому вирубили лєктрику. От уже я "повеселився" вчора, бігаючи по воду до колодязя і відмочуючи засохлу скороварку від горохової пасти!! :wall:
І вчора каші не їв, і сьогодні на неї дивитись не можу. :pardon:
ПС. Опісля почитав збірник рецептів до своєї скороварки: йоклмн! там немає горохової каші!! взагалі блюд з горохом!!! Ще й написано, щоб молоко не варити - піна вискочить і загадить клапана. :sorry:
А ми читати інструкції ой як не любимо :hospital:

Автор:  Леон [ 10 жовтня 2019, 10:45 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

alex_b52 написав:
Як на зло ще й воду відключили: водоканал гроші прос..в і йому вирубили лєктрику.
От що значить коли Денис не працює.

Автор:  Денис 2 [ 10 жовтня 2019, 11:59 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

Леон написав:
alex_b52 написав:
Як на зло ще й воду відключили: водоканал гроші прос..в і йому вирубили лєктрику.
От що значить коли Денис не працює.

Нажаль працюю, бо в нашому, кимось проклятому, місті єдині хто потрібні це мЄнЄджери шляк би його трафив. Ну і вікова планка вже не моя, там пишуть віком до 35, на практиці до 30, а в ідеалі не одружений ще щоб був, дурний, не навчаний життям. Були там свого часу, плавали. Наше місто - місто бариг, таксистів, салонів краси та поховальних бюро, а колись було розвинине індустріальне.

Автор:  alex_b52 [ 11 жовтня 2019, 09:52 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

Денис 2 написав:
Леон написав:
alex_b52 написав:
Як на зло ще й воду відключили: водоканал гроші прос..в і йому вирубили лєктрику.
От що значить коли Денис не працює.

Нажаль працюю, бо в нашому, кимось проклятому, місті єдині хто потрібні це мЄнЄджери шляк би його трафив. Ну і вікова планка вже не моя, там пишуть віком до 35, на практиці до 30, а в ідеалі не одружений ще щоб був, дурний, не навчаний життям. Були там свого часу, плавали. Наше місто - місто бариг, таксистів, салонів краси та поховальних бюро, а колись було розвинине індустріальне.

Печаль. Ось так наші люди і їдуть зарубіжжя піднімати. А там своя "кухня", не завжди "удобоваримая" для нас. Теж якісь слухи нехороші на роботі ходять: хоч би ще не прийшлось мені на новорічні свята рецепти котлет з цибулі та відбивних із сої тут викладати. Якщо буде чим за нет заплатити. Вже печія від цих "нюансів".

Що до рецептів.
Кілька днів назад приготував блюдо, про яке писав в пості:
Цитата:
12 листопада 2018р. Сьогодні рецепт без фото: доволі простий і зрозумілий. Отже:(приготування в скороварці) КУРЯЧІ ГОЛЯЖКИ

Цього разу зробив із кабачків, а не з гарбуза: така ж смакота получилась - майже дешево (голяжки дороговасті, холєра). Скороварка сама впендюрила максимальний тиск. В результаті, я з голяжок тільки голі кістки повиймав, все інше - розпарилось. Потрібно ще буде спробувати з картоплею і меншою кількістю голяжок. Солодкого перцю цей раз знову під рукою не було. Але вся сім*я смакувала і тарілки ніхто не відсунув)).
Між іншим, якщо все-таки зробити по рецепту, то це блюдо підзастигає і його можна хоч на вермішель, хоч на кашу чи картоплю покласти. Трішки розтечеться і буде смачне блюдо з м*ясом і овочами. І не потрібно вже мудрити з котлетами чи гуляшем. Рекомендую.
Смачного.

Сторінка 5 з 26 Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/