Lada Syndicate Club
http://forum.lsc.org.ua/

Кулинария
http://forum.lsc.org.ua/viewtopic.php?f=53&t=4943
Сторінка 6 з 26

Автор:  Денис 2 [ 11 жовтня 2019, 10:22 ]
Тема повідомлення:  Кулинария

А я в суботу велику каструляку борща зварив, поки дружина на роботі була. В неділю увечері його вже не було. Меньше "лисиня" як тільки вихідні так і питає: "А це тато готував?" Ну рецепт борща писати безглуздо.

Автор:  alex_b52 [ 11 жовтня 2019, 10:53 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

Красавчик)) Теж люблю борщ варити. І саме цікаве, що хоч і рецепт ніби один, але борщ в кожного різний. Моя мама як борщ зварить, навіть пісний, без м*яса, так я можу дві миски одразу з*їсти. Ні разу ще такого, як мамин, не зварив, хоч і старався)) Тато покійний любив борщ із квашеним столовим буряком: спочатку восени заготовки в трилітрові банки, а взимку смачний борщ з рябеньким бурячком із кислинкою. Я останні роки заготовлюю заправку для борщу в 0,5 банках на зиму: класна штука, смачно виходить.

Автор:  kotbc [ 11 жовтня 2019, 11:41 ]
Тема повідомлення:  Кулинария

... аж слинки потекли ...

Автор:  tacha79 [ 14 жовтня 2019, 17:09 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

alex_b52 написав:
заготовлюю заправку для борщу в 0,5 банках на зиму: класна штука, смачно виходить.


Якось спішив і вхопив замість лечо таку заправку, мати робила, під рюмочку замість салату лягла дуже смачно.

Автор:  alex_b52 [ 16 жовтня 2019, 11:23 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

tacha79 написав:
alex_b52 написав:
заготовлюю заправку для борщу в 0,5 банках на зиму: класна штука, смачно виходить.


Якось спішив і вхопив замість лечо таку заправку, мати робила, під рюмочку замість салату лягла дуже смачно.

Ще б пак: це ж, по суті, вінегрет в банці :hahaha:

Автор:  alex_b52 [ 27 грудня 2019, 09:44 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

Привіт, друзі.
Колись на свій ДН прикупив собі таку штуку, як на фото, тільки з нержавійки. Через деякі обставини, лежить без діла майже рік. Взяв тому, що ніби як можна коптити в квартирі на газовій плиті - водяний затвор гарантує успіх)) Ще маю приліпити на кришку контактний термометр для повного щастя і купити шланг для відведення диму.
Хочу спробувати на свята щось приготувати. В комплекті з коптильнею йшла стружка з вільхи, ще маю саморобну з вишні. Може хтось користується подібним агрегатом? То підскажіть, будь ласка, по темепратурних режимах, стружці і всіляких хитрощах приготування :hi:
Дякую :drinks:

Приєднані файли:
1441.png
1441.png [ 232.13 Кб | Переглянуто 932 разів ]

Автор:  Леон [ 27 грудня 2019, 22:08 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

alex_b52 написав:
можна коптити в квартирі на газовій плиті - водяний затвор гарантує успіх)) Ще маю приліпити на кришку контактний термометр для повного щастя і купити шланг для відведення диму.
:pardon: :good: :good: прикольно, я такого ще не бачив.

Автор:  Леон [ 27 грудня 2019, 22:20 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

Якось був добрий настрій і я захотів зробити щось корисне і смачне, але так щоб по простіше. Ліниві голубці! Натрапив на це відео https://www.youtube.com/watch?v=PRMCprqUCsc Робив все по рецепту, уважно передивлявся. Одним словом зайняло в мене пів дня. Я б звичайні голубці скоріше зробив мабуть. Але результат був дуже смачний я навіть сам не очікував. Навіть син, якого не можна заставити щось поїсти, добавки попросив і на завтра приховав :hahaha: а це показник. Фарш має бути хорошим, а не помісь мазутна.
Приєднання файлів:
DSCN17221.JPG
DSCN17221.JPG [ 304.87 Кб | Переглянуто 924 разів ]

Автор:  tacha79 [ 30 грудня 2019, 21:54 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

alex_b52 написав:
В комплекті з коптильнею йшла стружка з вільхи, ще маю саморобну з вишні. Може хтось користується подібним агрегатом? То підскажіть, будь ласка, по темепратурних режимах, стружці і всіляких хитрощах приготування :hi:
Дякую :drinks:


Сам не маю, але був присутній і даже куштував, але там була кругла, як раз на один пальник, плита газова.
Опишу як було, на дно коптільні стружку, гарну жменю, попередньо стружку замочити.
На піддон, що під решіткою, ложиться фольга, щоб піддон не мити, на решітку куски курки.
Плита була рядом з вікном, це все на плиту, вогонь більше середнього, коли з трубочки пішов дим, силіконовий шланг на трубку і в вікно, вогонь зменшується до мінімума, але щоб димок із шлангу йшов, ну і витяжку само-собою. По часу - десь година, не помню в який момент, але трубочка перекривалась (передавлювалась).
Потім вогонь гаситься, хвилин 10-15 постояло, ну а далі :drinks: по зазделегідь наміченій програмі.
Як вимочувалась курка, на скажу, але з моменту покупки і до закладки пройшла десь година, ну може півтори, повторюсь, курку порізали порційно.

Автор:  Денис 2 [ 01 січня 2020, 11:36 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

alex_b52 написав:
Привіт, друзі.
Колись на свій ДН прикупив собі таку штуку, як на фото, тільки з нержавійки. Через деякі обставини, лежить без діла майже рік. Взяв тому, що ніби як можна коптити в квартирі на газовій плиті - водяний затвор гарантує успіх)) Ще маю приліпити на кришку контактний термометр для повного щастя і купити шланг для відведення диму.
Хочу спробувати на свята щось приготувати. В комплекті з коптильнею йшла стружка з вільхи, ще маю саморобну з вишні. Може хтось користується подібним агрегатом? То підскажіть, будь ласка, по темепратурних режимах, стружці і всіляких хитрощах приготування :hi:
Дякую :drinks:

Заглядаю на таку вже зо два роки.... ніяк не придбаю. Ну то як обкатка пройшла?

Автор:  Леон [ 01 січня 2020, 16:15 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

Якщо Олексій пропав, значить обкатка пройшла по дорослому з бойовими стрільбами :biggrin: Головне будинок не спалити, а те що сусіди будуть дзвонити на 101, 102, 103, 104, то це дрібниці, веселіша компанія буде :biggrin:

Автор:  alex_b52 [ 02 січня 2020, 10:38 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

От жартівники :biggrin: Я не пропав - новорічними завданнями мене завантажили по самі вуха і ганяють дідуся, щоб відчував себе молодим :hahaha: Коптильню я ще не випробував: як тільки підготую все необхідне і процес піде - ви перші все побачите.
Але я встиг перед новорічним святом спекти "правильну" шарлотку НА ДЕЦІ з яблуками за маминим рецептом. Мама завжди щедро ділиться своїми рецептами і секретами кухні зі всіма бажаючими, тому я вам його пропоную від її імені:
Цитата:
3 стакани муки;
1 стакан цукру;
3 яйця;
1 стакан кефіру (краще кислого молока);
1/2 стакану олії;
1 чайна ложка соди (без верха);
нарізані кубиками яблука 1 (2) стакани; можна нарізану грушку, дрильовану вишню і т.д.

Спочатку почистьте і наріжте яблука, або приготуйте інший наповнювач - щоб було під рукою.
Далі, в глибокій мисці, де зручно буде все замішувати, збиваємо яйця із цукром. Можна міксером, але я збивав вінчиком до стану "розчинився цукор". Вливаємо туди олію.
В окрему посудину виливаємо кефір (кисле молоко) і всипаємо в нього соду. Легенько перемішали до розчинення соди. Не збивайте сильно! Виженете всі бульки - тісто не зійде :yes: Вливаємо цю суміш до взбитих яєць.
Наміряємо муку і, поступово підсипаючи (щоб не було комочків), перемішуємо тим же вінчиком. На виході отримуємо тісто консистенції густої сметани. Нехай вас це не турбує: наповнювач дасть свою вологу і тісто на деці трохи розпливеться в процесі приготування.
В отримане тісто всипаємо наповнювач, перемішуємо.
Деко я застелив пергаментом і присипав тонким шаром мелених сухариків (можна манкою).
Виливаємо нашу суміш, розрівнюємо - і в духовку: 190*С приблизно на 30/40хв. В процесі випікання, з максимальною поваю, штрикаємо тісто зубочисткою - чи не липне - і виймаємо по готовності. Завдяки сухарикам, пиріг не прилипає до дна і має пікантний присмак.
Смачного! :hi:
Я люблю яблука, тому "нарубав" їх крупними кубиками більше двох стаканів - горбатились із тіста)) Але потім тісто піднялось і все вийшло дуже смачно і гарно :good:
Ще одна порада. Якщо у вас немає алергії на мед, додайте до тіста ложку розтопленого меду: на смак ви його практично не відчуєте, але пиріг буде пишнішим і смачнішим. Спробуйте з тією начинкою, яку любите - нехай смакує!

Приєднані файли:
1.jpg
1.jpg [ 223.38 Кб | Переглянуто 850 разів ]
2.jpg
2.jpg [ 173.8 Кб | Переглянуто 850 разів ]
3.jpg
3.jpg [ 169.38 Кб | Переглянуто 850 разів ]
4.jpg
4.jpg [ 156.87 Кб | Переглянуто 850 разів ]
5.jpg
5.jpg [ 182.53 Кб | Переглянуто 850 разів ]
6.jpg
6.jpg [ 192.2 Кб | Переглянуто 850 разів ]
7.jpg
7.jpg [ 175.11 Кб | Переглянуто 850 разів ]
8.jpg
8.jpg [ 234.22 Кб | Переглянуто 850 разів ]
9.jpg
9.jpg [ 216.08 Кб | Переглянуто 850 разів ]

Автор:  Alik80 [ 06 січня 2020, 14:03 ]
Тема повідомлення:  Кулинария

Был приятно удивлен, очень вкусная получается запеченная рыба с корнем сельдерея, есть много рецептов на Ютубе

Автор:  alex_b52 [ 07 січня 2020, 13:37 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

З Різдвом Христовим, друзі!
Вчора готував таке блюдо.
Цитата:
КУРЯЧІ КРИЛЬЦЯ (ГОСТРІ)
Крильця курячі з кінчиками - 2кг;
Сіль кухонна кам'яна – 2 ч.л. з верхом, але без фанатизму;
Орегано – 3 крупних пучки (можна 1/2 ч.л.: розділити на три частини для кожного шару);
Трава майорану - 3 крупних пучки (можна 1/2ч.л.: розділити на три частини для кожного шару);
Прованські трави - 3 крупних пучки (можна 1/2ч.л.: розділити на три частини для кожного шару);
Коріандр - 3 крупних пучки (можна 1/2 ч.л.: розділити на три частини для кожного шару);
Розмарин - 3 крупних пучки (можна 1/2 ч.л.: розділити на три частини для кожного шару);
Імбир – притрушувати щедро кожен шар;
Червоний молотий перець – притрушувати щедро кожен шар;
Чорний молотий перець – притрусити кожен шар за смаком;
Паприка - притрушувати щедро кожен шар;
Часник – 2-3 зубчики, потерти, розділити на три частини для кожного шару;
Духмяний перець – 6-7 горошин, роздавити, розділити на три частини для кожного шару;
Олія – 2-3 ст. ложки для перемащування.
По бажанню можна покласти лавровий лист, а перед запіканням видалити. Я робив без нього.
{Приправи, часник і сіль можна коригувати за смаком і в залежності від якості самих приправ. У мене є два червоних молотих перці, які печуть зовсім по-різному. При вказаному співвідношенні було цілком «їстівне» смачне блюдо, в міру «гаряче»: споживали і дорослі, і діти}

Крильця помив, посушив. В велику миску складав шарами: 6шт. – 1 шар. Всі приправи і сіль ділив на три частини і посипав зверху кожен шар по черзі. Три шари – три частини приправи: для зручності перемішування і більш рівномірного розподілення приправ по страві. Накрив кришкою і відправив на ніч в холодильник.
Приготування. Духовка: 190°С, час – 1год.20хв.
Деко застеляємо пергаментом і зовсім злегка промащуємо олією. Крильця в мисці поливаємо олією і перемішуємо. Викладаємо на деко рядами, кінчиками крилець вниз, з заходом одне на інше – щоб тоненькі кінчики крилець не пригоріли.
Випікаємо до утворення ніжної чуть-коричневої скоринки, дивимось, щоб м'яско відходило від кістки і крильця розбирались на хрящах.
Час випікання, як і завжди, залежить від духовки, тому контролювати потрібно, починаючи вже з години.
Смачного.

Фотографувати тут нічого - і так все зрозуміло. Блюдо вдалося, тож ділюся ним із вами. Що до маринування на ніч, то просто так вийшло. Птицю достатньо протримати в маринаді годину - дві і можна готувати.
Смачних свят вам і щедрої куті! :yes:

Приєднані файли:
07.jpg
07.jpg [ 50.09 Кб | Переглянуто 856 разів ]

Автор:  alex_b52 [ 17 січня 2020, 10:26 ]
Тема повідомлення:  Re: Кулинария

Леон написав:
Якось був добрий настрій і я захотів зробити щось корисне і смачне, але так щоб по простіше. Ліниві голубці! Натрапив на це відео https://www.youtube.com/watch?v=PRMCprqUCsc ... Фарш має бути хорошим, а не помісь мазутна.

1. Про добрий настрій. Я для себе відкрив, що кулінарія мені його і створює. Для мене - це відпочинок і "втеча" від зуду щоденної суєти. Готую в своє задоволення: чи то плов і каші, чи м"ясні блюда, чи печу пиріжки. Кожен продукт має свої якісь секрети приготування - цілий окремий світ, роботи не початий край)))
2. Питання по блюду. Фарш брав м"ясний, чи курятину, як у відео? Молов у блендері, чи на м"ясорубці? Результат може відрізнятись через інградієнти. А з таким повним признанням від сина, цікаво, що ж ти туди поклав?))

Сторінка 6 з 26 Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/