LSC - Український ВАЗ клуб
http://forum.lsc.org.ua/

Кулинария
http://forum.lsc.org.ua/viewtopic.php?f=53&t=4943
Страница 1 из 1

Автор:  Леон [ 17 май 2018, 10:21 ]
Заголовок сообщения:  Кулинария

Обіцяне фото стейка з корейки. Готовиться швидко і просто. В інтернеті маса рецептів на будь-який смак. Я беру корейку, злегка відбиваю, тоді мясо ніжніше. Солю, змазую рослинним маслом і спеціями. Через 15 хвилин на суху розігриту сковородку і 3-4 хвилини жариться з кожного боку. Я перевертаю черех 1-1,5хв. для рівномірної обжарки, а в сумі десь 4хв на сторону. Час залежить від товщини мяса, потрібно дивитись. Вся процедура займає 15 хвилин маринування і 8 хвилин готування. Якщо без маринування (можна і так) то всього 8-10 хвилин! І румяне ніжне сочне мяско на кісточці чекає на вас. Смачного!
Вложение:
Стейк_NEW.jpg
Стейк_NEW.jpg [ 284.41 КБ | Просмотров: 468 ]

Автор:  Денис 2 [ 17 май 2018, 11:57 ]
Заголовок сообщения:  Кулинария

Смакота.

Автор:  tacha79 [ 17 май 2018, 22:29 ]
Заголовок сообщения:  Re: Кулинария

Бомба, сам недавно на мангале делал биток на кости, вкусно до неприличия.
П.С. Хоть напиши от кого корейка.

Автор:  alex_b52 [ 18 май 2018, 09:14 ]
Заголовок сообщения:  Re: Кулинария

Юра молодець, встиг перший нову темку розпочати :hi: .Можу додати до розмови про стейки, що я їх не відбиваю, а солю і приперчую після жарки: менше соків втрачається. Але, як то кажуть, на на колір і смак... Також є нюанс в силі вогню на початку і в кінці жарки (сильніше - слабше), все з практитки. А ступінь прожарки м"яса, так як воно кожен раз різне, визначаю по руці - фото внизу. Зусилля пальця на руці і лопатки на м"ясі мають бути однакові. Я спробував - дуже добре виходить, рекомендую :yes:

Вложения:
ступінь прожарки стейка.jpg
ступінь прожарки стейка.jpg [ 57.83 КБ | Просмотров: 438 ]

Автор:  alex_b52 [ 21 май 2018, 09:30 ]
Заголовок сообщения:  Re: Кулинария

Сьогодні поділюсь своїм рецептом приготування товстолоба в духовці під майонезом. Взагалі-то цей рецепт універсальний для любої прісноводної мирної риби. Товстолоб свіжий, не заморожений.
Ф.6. Чистимо, миємо, вирізаємо хребет, можна також плавник і хвіст, якщо є бажання чи риба не поміщається в деко. Максимально зчищаємо чорну плівку зсередини живота риби - вона гірчить (на фото видно залишки :pardon: ). Просушуємо тушку паперовим рушником, або чистою полотняною серветкою.
Ф.7. Застеляєм деко пергаментом, злегка змащуєм олійкою і викладаємо тушку риби. По смаку збризкуємо свіжим соком лимона.
Ф.8. Посипаємо мілкою чи крупною сіллю і за смаком додаємо любий молотий перець (у мене суміш перців).
Ф.9-10. Нарізати цибулину і присипати рибу (розмір цибулини, як різати - все за власним бажанням).
Ф.11. Можна добавити кетчуп, або присипати приправою для риби, або взагалі нічого більше не добавляти.
Ф.12-13. Мастимо зверху всю красоту майонезом: буде гана шкірка, соковита рибка і не пригорить цибулька. На фото у мене перше приготування, тому майонезу там дано "від щедрот душевних", а взагалі-то його потрібно менше.
Ф.14. Розігріваємо духовку до 180°C і ставимо рибку на 25-35хв., в залежності від її розміру і ваги.
Ф.15. Це результат...
Ф.16. ... а це - смачного! :yes:

Вложения:
6.jpg
6.jpg [ 311.64 КБ | Просмотров: 402 ]
7.jpg
7.jpg [ 186.75 КБ | Просмотров: 402 ]
8.jpg
8.jpg [ 199.86 КБ | Просмотров: 402 ]
9.jpg
9.jpg [ 230.53 КБ | Просмотров: 402 ]
10.jpg
10.jpg [ 238.02 КБ | Просмотров: 402 ]
11.jpg
11.jpg [ 210.15 КБ | Просмотров: 402 ]
12.jpg
12.jpg [ 303.93 КБ | Просмотров: 402 ]
13.jpg
13.jpg [ 297.51 КБ | Просмотров: 402 ]
14.jpg
14.jpg [ 276.66 КБ | Просмотров: 402 ]
15.jpg
15.jpg [ 373.63 КБ | Просмотров: 402 ]
16.jpg
16.jpg [ 334.01 КБ | Просмотров: 402 ]

Автор:  alex_b52 [ 21 май 2018, 09:42 ]
Заголовок сообщения:  Re: Кулинария

І ще один маленький рецепт смачнющої закуски на скору руку. Ситуація: кум зайшов, жінка тиждень в мами, в холодильнику "миша повісилась".
Все робиться максимально швидко.
Ф.1-2. Дістаємо з морозильника (куди миша не лазила :biggrin: ) кусочок замороженого сала і натираємо на крупну тертку, викладаємо в тарілку. Можна нарізати кубиками - за смаком. Якщо робити "з шиком" - покладіть перед приготуванням тарілку в морозильник на пару хвилин: натерте чи нарізане сало довше не розморозиться.
Ф.3. Беремо цибульку, кріп, петрушку і міленько кришимо: це я так зробив. В "класичному" варіанті - ріпчата цибулина нарізана мілкими кубиками.
Ф.4. Все в миску - і перемішуємо, досолюємо, і додаємо буквально кілька крапель оцту: так смачніше. У мене натерте заморожене сало, попередньо замариноване за рецептом "сало в банці" (немає фоторецепту, а то б виклав), тому я вже не солив.
Ф.5. І - смачного! :good:

Вложения:
1.JPG
1.JPG [ 283.58 КБ | Просмотров: 402 ]
2.JPG
2.JPG [ 258.85 КБ | Просмотров: 402 ]
3.JPG
3.JPG [ 291.12 КБ | Просмотров: 402 ]
4.JPG
4.JPG [ 261.72 КБ | Просмотров: 402 ]
5.JPG
5.JPG [ 232.54 КБ | Просмотров: 402 ]

Страница 1 из 1 Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/