LSC - Український ВАЗ клуб

"Український автоклуб LSC"
Текущее время: 15 ноя 2018, 00:29

Часовой пояс: UTC + 2 часа




Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 8 ] 
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Кулинария
СообщениеДобавлено: 17 май 2018, 09:21 
Не в сети
LSC - SPAMER

Зарегистрирован: 18 мар 2014, 21:51
Сообщения: 729
Has thanked: 74 times
Been thanked: 115 times
Имя по паспорту: Юрий
Авто: ВАЗ 2114
Обіцяне фото стейка з корейки. Готовиться швидко і просто. В інтернеті маса рецептів на будь-який смак. Я беру корейку, злегка відбиваю, тоді мясо ніжніше. Солю, змазую рослинним маслом і спеціями. Через 15 хвилин на суху розігриту сковородку і 3-4 хвилини жариться з кожного боку. Я перевертаю черех 1-1,5хв. для рівномірної обжарки, а в сумі десь 4хв на сторону. Час залежить від товщини мяса, потрібно дивитись. Вся процедура займає 15 хвилин маринування і 8 хвилин готування. Якщо без маринування (можна і так) то всього 8-10 хвилин! І румяне ніжне сочне мяско на кісточці чекає на вас. Смачного!
Вложение:
Стейк_NEW.jpg
Стейк_NEW.jpg [ 284.41 КБ | Просмотров: 551 ]


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Кулинария
СообщениеДобавлено: 17 май 2018, 10:57 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 01 мар 2014, 10:39
Сообщения: 1839
Откуда: г.Первомайск Николаевская обл.
Has thanked: 140 times
Been thanked: 146 times
Имя по паспорту: Денис
Авто: ВАЗ 21114
Смакота.


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
СообщениеДобавлено: 17 май 2018, 21:29 
Не в сети
LSC VIP
LSC VIP

Зарегистрирован: 09 мар 2014, 20:24
Сообщения: 374
Откуда: Киев
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times
Имя по паспорту: Сергей
Авто: 21101
Бомба, сам недавно на мангале делал биток на кости, вкусно до неприличия.
П.С. Хоть напиши от кого корейка.


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
СообщениеДобавлено: 18 май 2018, 08:14 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 946
Откуда: г.Винница
Has thanked: 181 times
Been thanked: 109 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Юра молодець, встиг перший нову темку розпочати :hi: .Можу додати до розмови про стейки, що я їх не відбиваю, а солю і приперчую після жарки: менше соків втрачається. Але, як то кажуть, на на колір і смак... Також є нюанс в силі вогню на початку і в кінці жарки (сильніше - слабше), все з практитки. А ступінь прожарки м"яса, так як воно кожен раз різне, визначаю по руці - фото внизу. Зусилля пальця на руці і лопатки на м"ясі мають бути однакові. Я спробував - дуже добре виходить, рекомендую :yes:


Вложения:
ступінь прожарки стейка.jpg
ступінь прожарки стейка.jpg [ 57.83 КБ | Просмотров: 521 ]
Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
СообщениеДобавлено: 21 май 2018, 08:30 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 946
Откуда: г.Винница
Has thanked: 181 times
Been thanked: 109 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Сьогодні поділюсь своїм рецептом приготування товстолоба в духовці під майонезом. Взагалі-то цей рецепт універсальний для любої прісноводної мирної риби. Товстолоб свіжий, не заморожений.
Ф.6. Чистимо, миємо, вирізаємо хребет, можна також плавник і хвіст, якщо є бажання чи риба не поміщається в деко. Максимально зчищаємо чорну плівку зсередини живота риби - вона гірчить (на фото видно залишки :pardon: ). Просушуємо тушку паперовим рушником, або чистою полотняною серветкою.
Ф.7. Застеляєм деко пергаментом, злегка змащуєм олійкою і викладаємо тушку риби. По смаку збризкуємо свіжим соком лимона.
Ф.8. Посипаємо мілкою чи крупною сіллю і за смаком додаємо любий молотий перець (у мене суміш перців).
Ф.9-10. Нарізати цибулину і присипати рибу (розмір цибулини, як різати - все за власним бажанням).
Ф.11. Можна добавити кетчуп, або присипати приправою для риби, або взагалі нічого більше не добавляти.
Ф.12-13. Мастимо зверху всю красоту майонезом: буде гана шкірка, соковита рибка і не пригорить цибулька. На фото у мене перше приготування, тому майонезу там дано "від щедрот душевних", а взагалі-то його потрібно менше.
Ф.14. Розігріваємо духовку до 180°C і ставимо рибку на 25-35хв., в залежності від її розміру і ваги.
Ф.15. Це результат...
Ф.16. ... а це - смачного! :yes:


Вложения:
6.jpg
6.jpg [ 311.64 КБ | Просмотров: 485 ]
7.jpg
7.jpg [ 186.75 КБ | Просмотров: 485 ]
8.jpg
8.jpg [ 199.86 КБ | Просмотров: 485 ]
9.jpg
9.jpg [ 230.53 КБ | Просмотров: 485 ]
10.jpg
10.jpg [ 238.02 КБ | Просмотров: 485 ]
11.jpg
11.jpg [ 210.15 КБ | Просмотров: 485 ]
12.jpg
12.jpg [ 303.93 КБ | Просмотров: 485 ]
13.jpg
13.jpg [ 297.51 КБ | Просмотров: 485 ]
14.jpg
14.jpg [ 276.66 КБ | Просмотров: 485 ]
15.jpg
15.jpg [ 373.63 КБ | Просмотров: 485 ]
16.jpg
16.jpg [ 334.01 КБ | Просмотров: 485 ]


Последний раз редактировалось alex_b52 22 май 2018, 07:42, всего редактировалось 2 раз(а).
Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
СообщениеДобавлено: 21 май 2018, 08:42 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 946
Откуда: г.Винница
Has thanked: 181 times
Been thanked: 109 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
І ще один маленький рецепт смачнющої закуски на скору руку. Ситуація: кум зайшов, жінка тиждень в мами, в холодильнику "миша повісилась".
Все робиться максимально швидко.
Ф.1-2. Дістаємо з морозильника (куди миша не лазила :biggrin: ) кусочок замороженого сала і натираємо на крупну тертку, викладаємо в тарілку. Можна нарізати кубиками - за смаком. Якщо робити "з шиком" - покладіть перед приготуванням тарілку в морозильник на пару хвилин: натерте чи нарізане сало довше не розморозиться.
Ф.3. Беремо цибульку, кріп, петрушку і міленько кришимо: це я так зробив. В "класичному" варіанті - ріпчата цибулина нарізана мілкими кубиками.
Ф.4. Все в миску - і перемішуємо, досолюємо, і додаємо буквально кілька крапель оцту: так смачніше. У мене натерте заморожене сало, попередньо замариноване за рецептом "сало в банці" (немає фоторецепту, а то б виклав), тому я вже не солив.
Ф.5. І - смачного! :good:


Вложения:
1.JPG
1.JPG [ 283.58 КБ | Просмотров: 485 ]
2.JPG
2.JPG [ 258.85 КБ | Просмотров: 485 ]
3.JPG
3.JPG [ 291.12 КБ | Просмотров: 485 ]
4.JPG
4.JPG [ 261.72 КБ | Просмотров: 485 ]
5.JPG
5.JPG [ 232.54 КБ | Просмотров: 485 ]
Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2018, 11:02 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 946
Откуда: г.Винница
Has thanked: 181 times
Been thanked: 109 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Сьогодні рецепт без фото: доволі простий і зрозумілий. Хіба що повторю якось приготування, то дознімаю для наглядності. Цього разу згадав про фотосесію, коли вже запустив скороварку :pardon: Отже:

Цитата:
(приготування в скороварці)

КУРЯЧІ ГОЛЯЖКИ

Інгредієнти:
голяжки (середні) - 10шт.;
морква (середня) - 4шт.;
цибуля (середня) - 4шт.;
гарбуз солодкий (як добрий кулак) - 1 шматок;
перець духмяний - 2-3шт.;
перець чорний горошком - 2-3шт.;
лавровий лист (невеличкий) - 2шт.;
базилік, коріандр, набір перців мелений, приправа для курки – за смаком
Можна додати:
часник – 1-2 зубчики;
перець солодкий - 1шт.
Промити і почистити голяжки і покласти стікати. Порізати тонкими (2мм) кільцями моркву, гарбуз і півкільцями цибулю. Часник порізати мілко (роздавити), перець – кубиками.
Дно і стінки каструлі із скороварки злегка змастити оливковою (соняшниковою) олією.
Нарізані овочі розділити на три частини. На дно викласти шаром 1ч. нарізаних овочів. Викладати всі окремо, не перемішуючи, один поверх іншого: гарбуз – морква – цибуля – перець. Злегка присолити крупною кухонною сіллю. Кладемо часник і один лавровий лист (або половинку одного великого).
П'ять голяжок покласти з розворотом поверх овочів. Присолити сіллю і посипати приправами за смаком.
Далі викладаємо в такому ж порядку 2ч. нарізаних овочів і присолюємо їх.
Поверх другого шару овочів викладаємо ще п'ять голяжок з розворотом. Присолити сіллю і посипати приправами за смаком.
Поверх голяжок викладаємо третій шар нарізаних овочів і присолюємо їх. Кладемо часник і один лавровий лист.
Загальна кількість солі для даного блюда не перевищує однієї столової ложки (або ¾) в загальному – це підбирається за смаком і залежить від кількості овочів та розмірів голяжок. В результаті тушіння, овочі дадуть сік і блюдо буде схоже на холодець (рідина повністю вкриває голяжки). Так що, сіль і приправи перемішаються для блюда в цілому, а не залишаться на своїх шарах.
Закриваємо скороварку і вибираємо режим «тушіння» на 40хв. (тиск ||| ).
◄ П.С. Для звичайної мультиварки, можливо, потрібно додати ½ склянки води: щоб не пригоріло, поки овочі і курятина пустять сік. Час тушіння 40хв.– 1год. Хоча, можливо, воно і за 40хв. все приготується – потрібно перевірити: мультиварка, на відміну від скороварки, дає можливість під час приготування перевірити блюдо на сіль, приправи, готовність.
Гарбуз в готовому блюді не відчувається, але він додає свого солодкуватого присмаку в загальній гаммі смаку. Кількість овочів реальна, як бралась для першого приготування. Але їх можна міняти за смаком. Перший раз я робив без часнику та солодкого перцю – чудовий результат. Все смачне, запашне, курка розпарена, овочі в юшці – просто смакота. Застигає блюдо в холодильнику як холодець. Смакує і гарячим, і холодним.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
◄ Блюдо за даним рецептом можна готувати в казанку, каструльці, скляному посуді - в духовці. Якщо захочете приготувати це в ЗВИЧАЙНІЙ банці, пам'ятайте: БАНКУ З КУРКОЮ СТАВИТИ ТІЛЬКИ В ХОЛОДНУ ДУХОВКУ - щоб не лопнула! Голяжки ставляться вертикально і овочі просто засипаються. Зверху накрити кришкою для консервації БЕЗ РЕЗИНКИ. А після приготування, банку із духовки виймати не одразу, а дати підстигнути і ставити (якщо гаряча) на ДЕРЕВ'ЯНУ ДОЩЕЧКУ - знову ж таки, щоб не лопнула.
Смачного)))


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2018, 16:53 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 946
Откуда: г.Винница
Has thanked: 181 times
Been thanked: 109 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Ще один рецепт: навіть рецептом це назвати важко, але смакота на виході гарантована.
В принципі, це можна назвати холодцем із свинячих шкірок. На ринку в м"ясному павільйоні продають в пакетиках свинячі шкірки із обрізаного сала. У нас пакетик коштує 10грн. Два пакетики - 20грн. - пригошня різнорозмірних клаптиків шкірок.
Готується просто. Чистимо їх з обох сторін: обрізаємо від залишків сала з однієї сторони і шкрябаємо від недочищеного зашмаленого ... всякого з іншої сторони. Миємо. Нарізаємо короткими вузенькими смужками: десь приблизно 5мм х 3см. Висипаємо в каструлю скороварки, заливаємо водою на палець поверх шару шкірок. У мене вийшло трохи меньше 2л води. Кинув 1ч.л. солі, закрив кришку і ввімкнув на 1,5год. при тиску (|||). В звичайній каструлі - закип"ятити і на маленький газ на 2-2,5год.: варимо як звичайний холодець :yes: . Далі все так як і звичайно з холодцем: додали в готове вариво мелегного чорного перцю, лавровий лист, пару зубців часнику (передавити) і досолюємо до добре солоного стану. Дати настоятись годинку - і по тарілочках. Де-хто відціжує юшку від приправи і часнику, я - ні. І дружині завжди кажу: останнє з каструлі - в "мою" мисочку. Однаково, холодець із шкурок прозорим ніколи не буде (біло-жовтого кольору), блюдо це не для святкового столу. Але себе "дорогого" побалувати за такі копійки можна запросто. Шкірки лежать на дні, все інше - юшка. Застигає ще на губах, коли на сіль пробуєш - ніякого желатину не потрібно. На смак відчуваєш, що не м"ясо, але смачно всерівно.
Це - основа, а далі - вольному воля. Можна додати при варці моркву кружальцями, одне стегно куряче: розібрати його потім по тарілочках - ось ви вже й з м"ясом :good: В розлитий холодець покладіть по гілочці петрушки - та вам уже можна йти на майстершеф! :biggrin:
Між іншим, крім як першокласна закуска, такий холодець (із шкірок, хвостів і т.д) особливо корисний тим, у кого проблеми із хребтом, суставами і т.д. Отже - майже всім.
Смачного!! :drinks:


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 8 ] 

Часовой пояс: UTC + 2 часа


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 0


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
cron
Создано на основе phpBB® Forum Software © phpBB Group
Русская поддержка phpBB