Lada Syndicate Club

Український ВАЗ клуб
Текущее время: 31 май 2020, 06:46

Часовой пояс: UTC + 2 часа




Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 150 ]  На страницу Пред.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 11 окт 2019, 09:22 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 01 мар 2014, 10:39
Сообщения: 2362
Откуда: г.Первомайск Николаевская обл.
Has thanked: 221 times
Been thanked: 210 times
Имя по паспорту: Денис
Авто: ВАЗ 21114
А я в суботу велику каструляку борща зварив, поки дружина на роботі була. В неділю увечері його вже не було. Меньше "лисиня" як тільки вихідні так і питає: "А це тато готував?" Ну рецепт борща писати безглуздо.


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 11 окт 2019, 09:53 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1631
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 338 times
Been thanked: 197 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Красавчик)) Теж люблю борщ варити. І саме цікаве, що хоч і рецепт ніби один, але борщ в кожного різний. Моя мама як борщ зварить, навіть пісний, без м*яса, так я можу дві миски одразу з*їсти. Ні разу ще такого, як мамин, не зварив, хоч і старався)) Тато покійний любив борщ із квашеним столовим буряком: спочатку восени заготовки в трилітрові банки, а взимку смачний борщ з рябеньким бурячком із кислинкою. Я останні роки заготовлюю заправку для борщу в 0,5 банках на зиму: класна штука, смачно виходить.


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 11 окт 2019, 10:41 
Не в сети
LSC VIP
LSC VIP
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 24 фев 2014, 14:47
Сообщения: 346
Has thanked: 35 times
Been thanked: 40 times
Имя по паспорту: Саша
Авто: 2110
... аж слинки потекли ...

_________________
Моя Черная кошка (Б.Ж.)Изображение


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 14 окт 2019, 16:09 
Не в сети
LSC - SPAMER

Зарегистрирован: 09 мар 2014, 20:24
Сообщения: 510
Откуда: Киев
Has thanked: 11 times
Been thanked: 63 times
Имя по паспорту: Сергей
Авто: 21101
alex_b52 писал(а):
заготовлюю заправку для борщу в 0,5 банках на зиму: класна штука, смачно виходить.


Якось спішив і вхопив замість лечо таку заправку, мати робила, під рюмочку замість салату лягла дуже смачно.


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 16 окт 2019, 10:23 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1631
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 338 times
Been thanked: 197 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
tacha79 писал(а):
alex_b52 писал(а):
заготовлюю заправку для борщу в 0,5 банках на зиму: класна штука, смачно виходить.


Якось спішив і вхопив замість лечо таку заправку, мати робила, під рюмочку замість салату лягла дуже смачно.

Ще б пак: це ж, по суті, вінегрет в банці :hahaha:


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 27 дек 2019, 08:44 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1631
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 338 times
Been thanked: 197 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Привіт, друзі.
Колись на свій ДН прикупив собі таку штуку, як на фото, тільки з нержавійки. Через деякі обставини, лежить без діла майже рік. Взяв тому, що ніби як можна коптити в квартирі на газовій плиті - водяний затвор гарантує успіх)) Ще маю приліпити на кришку контактний термометр для повного щастя і купити шланг для відведення диму.
Хочу спробувати на свята щось приготувати. В комплекті з коптильнею йшла стружка з вільхи, ще маю саморобну з вишні. Може хтось користується подібним агрегатом? То підскажіть, будь ласка, по темепратурних режимах, стружці і всіляких хитрощах приготування :hi:
Дякую :drinks:


Вложения:
1441.png
1441.png [ 232.13 КБ | Просмотров: 273 ]
Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 27 дек 2019, 21:08 
Не в сети
LSC - SPAMER

Зарегистрирован: 18 мар 2014, 21:51
Сообщения: 1544
Has thanked: 173 times
Been thanked: 240 times
Имя по паспорту: Юрий
Авто: ВАЗ 2114
alex_b52 писал(а):
можна коптити в квартирі на газовій плиті - водяний затвор гарантує успіх)) Ще маю приліпити на кришку контактний термометр для повного щастя і купити шланг для відведення диму.
:pardon: :good: :good: прикольно, я такого ще не бачив.


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 27 дек 2019, 21:20 
Не в сети
LSC - SPAMER

Зарегистрирован: 18 мар 2014, 21:51
Сообщения: 1544
Has thanked: 173 times
Been thanked: 240 times
Имя по паспорту: Юрий
Авто: ВАЗ 2114
Якось був добрий настрій і я захотів зробити щось корисне і смачне, але так щоб по простіше. Ліниві голубці! Натрапив на це відео https://www.youtube.com/watch?v=PRMCprqUCsc Робив все по рецепту, уважно передивлявся. Одним словом зайняло в мене пів дня. Я б звичайні голубці скоріше зробив мабуть. Але результат був дуже смачний я навіть сам не очікував. Навіть син, якого не можна заставити щось поїсти, добавки попросив і на завтра приховав :hahaha: а це показник. Фарш має бути хорошим, а не помісь мазутна.
Вложение:
DSCN17221.JPG
DSCN17221.JPG [ 304.87 КБ | Просмотров: 265 ]


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 30 дек 2019, 20:54 
Не в сети
LSC - SPAMER

Зарегистрирован: 09 мар 2014, 20:24
Сообщения: 510
Откуда: Киев
Has thanked: 11 times
Been thanked: 63 times
Имя по паспорту: Сергей
Авто: 21101
alex_b52 писал(а):
В комплекті з коптильнею йшла стружка з вільхи, ще маю саморобну з вишні. Може хтось користується подібним агрегатом? То підскажіть, будь ласка, по темепратурних режимах, стружці і всіляких хитрощах приготування :hi:
Дякую :drinks:


Сам не маю, але був присутній і даже куштував, але там була кругла, як раз на один пальник, плита газова.
Опишу як було, на дно коптільні стружку, гарну жменю, попередньо стружку замочити.
На піддон, що під решіткою, ложиться фольга, щоб піддон не мити, на решітку куски курки.
Плита була рядом з вікном, це все на плиту, вогонь більше середнього, коли з трубочки пішов дим, силіконовий шланг на трубку і в вікно, вогонь зменшується до мінімума, але щоб димок із шлангу йшов, ну і витяжку само-собою. По часу - десь година, не помню в який момент, але трубочка перекривалась (передавлювалась).
Потім вогонь гаситься, хвилин 10-15 постояло, ну а далі :drinks: по зазделегідь наміченій програмі.
Як вимочувалась курка, на скажу, але з моменту покупки і до закладки пройшла десь година, ну може півтори, повторюсь, курку порізали порційно.


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 01 янв 2020, 10:36 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 01 мар 2014, 10:39
Сообщения: 2362
Откуда: г.Первомайск Николаевская обл.
Has thanked: 221 times
Been thanked: 210 times
Имя по паспорту: Денис
Авто: ВАЗ 21114
alex_b52 писал(а):
Привіт, друзі.
Колись на свій ДН прикупив собі таку штуку, як на фото, тільки з нержавійки. Через деякі обставини, лежить без діла майже рік. Взяв тому, що ніби як можна коптити в квартирі на газовій плиті - водяний затвор гарантує успіх)) Ще маю приліпити на кришку контактний термометр для повного щастя і купити шланг для відведення диму.
Хочу спробувати на свята щось приготувати. В комплекті з коптильнею йшла стружка з вільхи, ще маю саморобну з вишні. Може хтось користується подібним агрегатом? То підскажіть, будь ласка, по темепратурних режимах, стружці і всіляких хитрощах приготування :hi:
Дякую :drinks:

Заглядаю на таку вже зо два роки.... ніяк не придбаю. Ну то як обкатка пройшла?


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 01 янв 2020, 15:15 
Не в сети
LSC - SPAMER

Зарегистрирован: 18 мар 2014, 21:51
Сообщения: 1544
Has thanked: 173 times
Been thanked: 240 times
Имя по паспорту: Юрий
Авто: ВАЗ 2114
Якщо Олексій пропав, значить обкатка пройшла по дорослому з бойовими стрільбами :biggrin: Головне будинок не спалити, а те що сусіди будуть дзвонити на 101, 102, 103, 104, то це дрібниці, веселіша компанія буде :biggrin:


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 02 янв 2020, 09:38 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1631
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 338 times
Been thanked: 197 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
От жартівники :biggrin: Я не пропав - новорічними завданнями мене завантажили по самі вуха і ганяють дідуся, щоб відчував себе молодим :hahaha: Коптильню я ще не випробував: як тільки підготую все необхідне і процес піде - ви перші все побачите.
Але я встиг перед новорічним святом спекти "правильну" шарлотку НА ДЕЦІ з яблуками за маминим рецептом. Мама завжди щедро ділиться своїми рецептами і секретами кухні зі всіма бажаючими, тому я вам його пропоную від її імені:
Цитата:
3 стакани муки;
1 стакан цукру;
3 яйця;
1 стакан кефіру (краще кислого молока);
1/2 стакану олії;
1 чайна ложка соди (без верха);
нарізані кубиками яблука 1 (2) стакани; можна нарізану грушку, дрильовану вишню і т.д.

Спочатку почистьте і наріжте яблука, або приготуйте інший наповнювач - щоб було під рукою.
Далі, в глибокій мисці, де зручно буде все замішувати, збиваємо яйця із цукром. Можна міксером, але я збивав вінчиком до стану "розчинився цукор". Вливаємо туди олію.
В окрему посудину виливаємо кефір (кисле молоко) і всипаємо в нього соду. Легенько перемішали до розчинення соди. Не збивайте сильно! Виженете всі бульки - тісто не зійде :yes: Вливаємо цю суміш до взбитих яєць.
Наміряємо муку і, поступово підсипаючи (щоб не було комочків), перемішуємо тим же вінчиком. На виході отримуємо тісто консистенції густої сметани. Нехай вас це не турбує: наповнювач дасть свою вологу і тісто на деці трохи розпливеться в процесі приготування.
В отримане тісто всипаємо наповнювач, перемішуємо.
Деко я застелив пергаментом і присипав тонким шаром мелених сухариків (можна манкою).
Виливаємо нашу суміш, розрівнюємо - і в духовку: 190*С приблизно на 30/40хв. В процесі випікання, з максимальною поваю, штрикаємо тісто зубочисткою - чи не липне - і виймаємо по готовності. Завдяки сухарикам, пиріг не прилипає до дна і має пікантний присмак.
Смачного! :hi:
Я люблю яблука, тому "нарубав" їх крупними кубиками більше двох стаканів - горбатились із тіста)) Але потім тісто піднялось і все вийшло дуже смачно і гарно :good:
Ще одна порада. Якщо у вас немає алергії на мед, додайте до тіста ложку розтопленого меду: на смак ви його практично не відчуєте, але пиріг буде пишнішим і смачнішим. Спробуйте з тією начинкою, яку любите - нехай смакує!


Вложения:
1.jpg
1.jpg [ 223.38 КБ | Просмотров: 191 ]
2.jpg
2.jpg [ 173.8 КБ | Просмотров: 191 ]
3.jpg
3.jpg [ 169.38 КБ | Просмотров: 191 ]
4.jpg
4.jpg [ 156.87 КБ | Просмотров: 191 ]
5.jpg
5.jpg [ 182.53 КБ | Просмотров: 191 ]
6.jpg
6.jpg [ 192.2 КБ | Просмотров: 191 ]
7.jpg
7.jpg [ 175.11 КБ | Просмотров: 191 ]
8.jpg
8.jpg [ 234.22 КБ | Просмотров: 191 ]
9.jpg
9.jpg [ 216.08 КБ | Просмотров: 191 ]


Последний раз редактировалось alex_b52 17 янв 2020, 09:30, всего редактировалось 5 раз(а).
Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 06 янв 2020, 13:03 
Не в сети
70%
70%

Зарегистрирован: 27 сен 2017, 15:41
Сообщения: 73
Откуда: Чернигов
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times
Имя по паспорту: Альберт
Авто: Велосипед
Был приятно удивлен, очень вкусная получается запеченная рыба с корнем сельдерея, есть много рецептов на Ютубе


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 07 янв 2020, 12:37 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1631
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 338 times
Been thanked: 197 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
З Різдвом Христовим, друзі!
Вчора готував таке блюдо.
Цитата:
КУРЯЧІ КРИЛЬЦЯ (ГОСТРІ)
Крильця курячі з кінчиками - 2кг;
Сіль кухонна кам'яна – 2 ч.л. з верхом, але без фанатизму;
Орегано – 3 крупних пучки (можна 1/2 ч.л.: розділити на три частини для кожного шару);
Трава майорану - 3 крупних пучки (можна 1/2ч.л.: розділити на три частини для кожного шару);
Прованські трави - 3 крупних пучки (можна 1/2ч.л.: розділити на три частини для кожного шару);
Коріандр - 3 крупних пучки (можна 1/2 ч.л.: розділити на три частини для кожного шару);
Розмарин - 3 крупних пучки (можна 1/2 ч.л.: розділити на три частини для кожного шару);
Імбир – притрушувати щедро кожен шар;
Червоний молотий перець – притрушувати щедро кожен шар;
Чорний молотий перець – притрусити кожен шар за смаком;
Паприка - притрушувати щедро кожен шар;
Часник – 2-3 зубчики, потерти, розділити на три частини для кожного шару;
Духмяний перець – 6-7 горошин, роздавити, розділити на три частини для кожного шару;
Олія – 2-3 ст. ложки для перемащування.
По бажанню можна покласти лавровий лист, а перед запіканням видалити. Я робив без нього.
{Приправи, часник і сіль можна коригувати за смаком і в залежності від якості самих приправ. У мене є два червоних молотих перці, які печуть зовсім по-різному. При вказаному співвідношенні було цілком «їстівне» смачне блюдо, в міру «гаряче»: споживали і дорослі, і діти}

Крильця помив, посушив. В велику миску складав шарами: 6шт. – 1 шар. Всі приправи і сіль ділив на три частини і посипав зверху кожен шар по черзі. Три шари – три частини приправи: для зручності перемішування і більш рівномірного розподілення приправ по страві. Накрив кришкою і відправив на ніч в холодильник.
Приготування. Духовка: 190°С, час – 1год.20хв.
Деко застеляємо пергаментом і зовсім злегка промащуємо олією. Крильця в мисці поливаємо олією і перемішуємо. Викладаємо на деко рядами, кінчиками крилець вниз, з заходом одне на інше – щоб тоненькі кінчики крилець не пригоріли.
Випікаємо до утворення ніжної чуть-коричневої скоринки, дивимось, щоб м'яско відходило від кістки і крильця розбирались на хрящах.
Час випікання, як і завжди, залежить від духовки, тому контролювати потрібно, починаючи вже з години.
Смачного.

Фотографувати тут нічого - і так все зрозуміло. Блюдо вдалося, тож ділюся ним із вами. Що до маринування на ніч, то просто так вийшло. Птицю достатньо протримати в маринаді годину - дві і можна готувати.
Смачних свят вам і щедрої куті! :yes:


Вложения:
07.jpg
07.jpg [ 50.09 КБ | Просмотров: 197 ]
Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 17 янв 2020, 09:26 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1631
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 338 times
Been thanked: 197 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Леон писал(а):
Якось був добрий настрій і я захотів зробити щось корисне і смачне, але так щоб по простіше. Ліниві голубці! Натрапив на це відео https://www.youtube.com/watch?v=PRMCprqUCsc ... Фарш має бути хорошим, а не помісь мазутна.

1. Про добрий настрій. Я для себе відкрив, що кулінарія мені його і створює. Для мене - це відпочинок і "втеча" від зуду щоденної суєти. Готую в своє задоволення: чи то плов і каші, чи м"ясні блюда, чи печу пиріжки. Кожен продукт має свої якісь секрети приготування - цілий окремий світ, роботи не початий край)))
2. Питання по блюду. Фарш брав м"ясний, чи курятину, як у відео? Молов у блендері, чи на м"ясорубці? Результат може відрізнятись через інградієнти. А з таким повним признанням від сина, цікаво, що ж ти туди поклав?))


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 150 ]  На страницу Пред.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
cron
Создано на основе phpBB® Forum Software © phpBB Group
Русская поддержка phpBB