Lada Syndicate Club

Український ВАЗ клуб
Текущее время: 11 июл 2020, 17:20

Часовой пояс: UTC + 2 часа




Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 154 ]  На страницу Пред.  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 01 июл 2020, 09:47 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1699
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 351 times
Been thanked: 202 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
До сніданку.
Щось ніби міні піца, чи гарячий бутерброд.
Беремо цілу булочку ("сайка", чи кругленька "шкільна", чи яка вам смакує), зрізаємо верх десь на 1/4 висоти і вибираємо серединку так, щоб залишились дно і стінки (не тонко!). Свіжий огірочок, ковбаску, зелену цибульку нарізаємо мілко, перемішуємо. Стінки і дно булочки мастимо маслом і щільно викладаємо суміш так, щоб вона зайняла не більше 3/4 об'єму вибраної булочки. Зверху кладемо маленький шматочок помідорки, або порізати її кубиками і розкласти по довжині всієї булочки, якщо вона довга. Притрушуємо тертим сиром і ставимо в духовку при температурі 200°C на 5хв. Дістаємо булочку і заливаємо поверх начинки збитим присоленим яйцем. Ставимо в духовку ще на 7хв. Якщо із огірків та помідорки виділяється багато соку, то можна пекти при нижчій температурі, але довше, тоді яйце пропечеться по по всій товщині суміші.
Дістаємо, за бажанням притрушуємо нарізаною зеленню - готово, смачного.
Якщо готуєте такий бутерброд із собою на роботу, рибалку чи деінде, із зрізаного верху зробіть грінку - на маслі чи в яйці - і накрийте булочку як кришечкою.
Співвідношення інгредієнтів довільне - за смаком. Можна в начинку додати солодкої кукурудзи, чи нарізаних мілко грибочків, чи шпроти - кому що подобається. Якщо не хочете дихати на співробітників цибулькою - замініть її болгарським перцем, чи просто готуйте без неї.
Чим вигідний такий сніданок: напів-фабрикати на всю сім"ю можна заготувати звечора і залишити в холодильнику. А вранці тільки запекти, додати яйце і знову запекти. Поки чайник закипів - міні піца з хрусткою скоринкою готова. На ті, що ви бачите на фото, я вранці витратив біля 20хв. "з нуля".
П.С. Серединки з булочок можна подрібнити і вкинути до збитих для омлету яєць, додати порізану кубиками сосиску, болгарський перчик чи помідорку, підсмажити на сковорідці (чарі, пательні) - і знову маємо смачний сніданок.
:hi:


Вложения:
1.jpg
1.jpg [ 233.41 КБ | Просмотров: 23 ]
2.jpg
2.jpg [ 403.84 КБ | Просмотров: 23 ]
3.jpg
3.jpg [ 318.52 КБ | Просмотров: 23 ]
4.jpg
4.jpg [ 260.01 КБ | Просмотров: 23 ]
5.jpg
5.jpg [ 269.9 КБ | Просмотров: 23 ]
6.jpg
6.jpg [ 213.32 КБ | Просмотров: 23 ]
7.jpg
7.jpg [ 354.49 КБ | Просмотров: 23 ]
Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 08 июл 2020, 09:41 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1699
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 351 times
Been thanked: 202 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Друзі, хтось робить вдома квас? У мене зараз щодня свіжа 2-х літрова пляшка смачного квасу є.
Закваска: 0,5л живого пива (або 1/2 ч.л. пекарських дріжджів), 4-5 скибочок сухарів (або пригоршня нарізаних кубиками), 5-6 ст.л цукру, розведеного в кип"яченій остуженій воді. Все в 3-х л банку, заливаю сироп по плечі і накриваю горло банки марлею та фіксую її канц.резинкою. Бродить днів два-три: на дні банки з"явиться білий осад - то закваска.
Зливаю рідину,залишивши її на два пальці на дні і осад, а також пару сквашених сухарів. Додаю знову свіжих сухарів і знову сироп по плечі банки. І так по кругу. Десь на 4-5 раз залишаю в банці тільки зброджені сухарі (пару штук) і рідини на два пальці - все інше (разом з осадом) вимиваю. Додаю знову до сквашених сухарів і рідини свіжі сухарі та сироп, а також штук 6-7 ізюму: відповідає за "газ". Дехто кидає ізюм в пляшку і тримає кілька днів в холодильнику, тоді дійсно газований квас виходить. Але він попутно і докисає. Та у нас так довго квас не зберігається)).
У мене банка квасу дозріває за 1,5 доби. Температура в приміщенні має бути не менше +25, тоді процес іде правильно. Я ставлю банку біля стінки холодильника - вона добре тепла - і все проходить нормально. Квас стає смачнішим із кожною новою заправкою - чим далі, тим краще.
Хліб потрібно сушити в духовці до коричневої скоринки, але не припалити - загірчить квас. Кількість сухарів і ступінь їх "зажарки" визначать хлібний смак, аромат і колір, а кількість цукру - кислотність вашого квасу. Кількість рідини буде залежати від кількості сухарів: якщо не вгадати, то під час бродіння сухарі спливуть і квас "вийде з берегів"- тому у мене на фото банки в мисках стоять.
Щоразу при заправці, частину сквашених сухарів ви будете викидати (віджимайте з них рідину-закваску). Але, заправивши ними і залишком рідини кілька банок по черзі щодня, чи через день (в залежності від терміну дозрівання), ви будете мати постійно свіжий квас.
Діліться своїми рецептами.


Вложения:
01.jpg
01.jpg [ 35.84 КБ | Просмотров: 17 ]
02.jpg
02.jpg [ 55.3 КБ | Просмотров: 17 ]
03.jpg
03.jpg [ 30.86 КБ | Просмотров: 17 ]


Последний раз редактировалось alex_b52 08 июл 2020, 10:27, всего редактировалось 2 раз(а).
Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 08 июл 2020, 10:24 
Не в сети
LSC - SPAMER

Зарегистрирован: 18 мар 2014, 21:51
Сообщения: 1610
Has thanked: 182 times
Been thanked: 246 times
Имя по паспорту: Юрий
Авто: ВАЗ 2114
Я купував готові сухарі в комплекті з дріжжами на 10л квасу. Пачка була 7-9грн. Квас всім подобався, пили як коні.
Якщо користуватись закваскою то квас смачнішій, нема присмаку дріжжів.


Последний раз редактировалось Леон 08 июл 2020, 16:07, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Кулинария
Непрочитанное сообщениеДобавлено: 08 июл 2020, 10:27 
Не в сети
LSC - SPAMER
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 10 мар 2014, 10:12
Сообщения: 1699
Откуда: UKRAINE
Has thanked: 351 times
Been thanked: 202 times
Имя по паспорту: Алексей
Авто: ВАЗ 21144
Як варіант. Цим рецептом користуюсь років зо двадцять. Мені подобається самому робити. Хочу спробувати ще сухофруктів (яблук) кілька штучок вкинути. Зараз квас готую по колу уже другий тиждень - смак і аромат хлібний, ніяких дріжджів не чути.


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 154 ]  На страницу Пред.  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Часовой пояс: UTC + 2 часа


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 0


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
Создано на основе phpBB® Forum Software © phpBB Group
Русская поддержка phpBB